Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Her


I en nära framtid i Los Angeles lever Theodore som är en komplex, själfull man som tjänar sitt uppehälle genom att skriva gripande, personliga brev åt andra människor. Med hjärtat krossat efter att ha avslutat ett långt förhållande blir han fascinerad av ett nytt, avancerat operativsystem som sägs vara både intelligent och ha ett eget medvetande.


Originaltitel Her
Regissör Spike Jonze
Manus Spike Jonze
Genre Drama, Romantik, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson (röst), Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde, Matt Letscher, Chris Pratt, Portia Doubleday, Laura Kai Chen, Spike Jonze (röst), Kristen Wiig (röst), Brian Cox (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4549
Filmnummer 105806

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av KlaraSofia
Her är en film som ger tillfälle till många spontana igenkännande skratt, men också till intressanta tankar om mänskliga relationer. Vad är det vi egentligen behöver få av vår kärlekspartne...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av PatrikMalmgren
Det är galet, men jag är kär. I en film. Det är så här ett riktigt bra romantiskt drama ska vara. Bakom alla skratt och tårar finns ett hjärta som bultar. I ett framtida Los Angeles möter vi...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av saggesaliv
Någonstans i en alternativ snar framtid så lever Theodore: en introvert man som jobbar för en firma som skriver känslosamma personliga brev när släktingar och käraste känner att de själva int...   Läs mer »

Kommentarer


hsimpson
2021-10-12
Snygg och välspelad, men storyn håller inte för mig. Lyfter visserligen en del intressanta frågor, men känns lite för inbillat djup för att det ska tilltala mig fullt ut.
amam
2021-06-14
Intressant och tankvärt men inte någon film jag blev kär i direkt. Lite läskigt med dataprogram som blir så pass smarta att de är gudalika jämfört med människor.
andersg
2020-10-05
För lång och malande, som ett 800meterslopp där pulsen aldrig går över 50. Första timmen var bra. Till att börja med intressant ur ett socialt och filosofiskt perspektiv.
erosagape
2020-04-25
Det här med att ha en och samma skådis i närbild hela tiden är inte min grej. Läs tex Bradbury i stället.
RustyFilm
2019-10-21
Spike Jonzes (regi och mamus) idéer låg en bra bit framför framkant för 5 år sen när den här sciencefictiondramakomedin gjordes och som tur är har vi inte hunnit dit nu heller men snart är det väl dags. En säregen och finurlig story är det, men samtidigt lite jobbig att följa i över två timmar. Det handlar om en framtid då datorerna börjar göra sig oberoende av människan och utvecklas i egen rasande takt. Ja, t.o.m. längtan efter kropp i stället för tråkig chipstruktur börjar tränga sig på. Skön röst hon har Scarlett Johansson ”Skriv ut”
live
2019-06-29
Höll på att ge en femma, men ska ta det lugnt med betygsättandet. Men blev överraskad över att den var så magnifik. Som en bättre version av lost in translation tyckte jag. Eller liknande och lika bra, om inte bättre.
Rift
2019-04-15
Jag hatade den här filmen. totalt meningslöst slöseri med tid. Som tur var kunde jag titta klart med snabbspolning 4x hastigheten. T.o.m. det tog för mycket av min tid i anspråk.
Qhorinhalfhand
2019-02-03
Stark 3a, gillade skådespel, musik och hur filmen bygger upp känslan i filmen visuellt väldigt mycket. Storyn är unik och också extremt bra, men jag tycker tempot är lite för långsamt och ibland känns det som att filmen inte vet vart den ska ta vägen. Bra slut och imponerande hur de lyckas göra en berättarröst till en faktisk person. Når nästan till en fyra.
andmoreagain
2018-06-18
Bra och tänkvärd och allt det där men har inte den där tonträffen som gör att man vill sätta överbetyg.
best_jeppe
2017-09-28
Jag gick in med en förutfattad mening om hur storyn skulle vara i stora drag och hur den skulle sluta baserat på stereotyper av andra AI-filmer. Till min stora förtjusning så gick den inte alls denna stereotypa väg utan tog en helt annan unik väg vilket jag uppskattade väldigt mycket. Jag tycker filmen väcker intressanta frågeställningar om vad som skulle kunna hända om vi hade den teknik de har i filmen. Med andra ord så gillade jag filmen. En stabil 4a.
Visa äldre kommentarer »