1.8
1.8
Herkules i New York

Arnold Schwarzeneggers filmdebut. Arnold spelar Hercules, som råkar hamna i New York, vilket leder till en del förvirrade situationer. Hans gudomliga styrka imponerar på människorna.
Originaltitel | Hercules in New York |
Regissör | Arthur Allan Seidelman |
Manus | Aubrey Wisberg |
Genre | Komedi, Familjefilm, Action, Äventyr, Fantasy, 70-tal |
Skådespelare | Arnold Schwarzenegger, Arnold Stang, Deborah Loomis, James Karen, Ernest Graves, Tanny McDonald, Harold Burstein |
Före The Terminator och Conan så var han en gud. I sin absolut första film spelar Arnold Schwarzenegger halvguden Herkules som vill prova ett liv på jorden, då han har så tråkigt bland de andr... Läs mer »
Arnoldsploitation at its finest. Såg den version där Aaaahhhrnld är dubbad, det förstör lite. Jag diggar att det hörs trafikbuller, hundskall, biltutor och andra stadsljud i scenerna på "Olympen". Ja, ljudläggningen är helt bedrövlig i hela filmen men det gör inte så mycket med tanke på hur allt annat är, att spela rebetiko och annan tradmodern grekisk musik på bouzoki passar dock varken Olympen eller New York, ett helt sjukt val. Kalkon förstås men oförarglig och smålustig. Kvalar nästan in på min så dåligt att det är bra-lista men tyvärr saknar filmen handling. Björnscenen är höjdpunkten.
pinsam dålig...
en etta är ett alldeles för högt betyg...
Arnold var dubbad till en mesig amerikan i versionen jag såg, vilket jag antar tog bort den lilla behållning som må ha funnits i denna film.
Herregud detta var så dåligt att de blir underhållande, detta är en film man bara måste se för att tro. Jag såg också den odubbade versionen där man hör Arnold Schwarzenegger's röst då man kunde välja om man ville se Arnold's röst bli dubbad över. Men vem vill se en Arnold Schwarzenegger film utan att höra hans röst ens en gång det är ju en del av charmen.
Filmen har ingen riktig handling. Hercules åker till New York för att ja filmen berättar inte varför han vill dit den bara börjar med att Hercules har ett argument med sin far Zeus om att Hercules vill till New York. Väl i New York blir han vän med en kille spelad av Arnold Stang, blir kär i en tjej och börjar jobba som en bodybuilder. Det är det och i slutet blir det problem med ett par personer och de blir en ointresserad fight och sedan skickas Hercules tillbaka till Olympus och Zeus.
Som sagt där är inte mycket som pågår i filmen och handlingen är rent ut sagt riktigt usel. Även produktionen är ett skämt då där är en scen där en grizzlybjörn flyr ett zoo som senare fightas mot Arnold Schwarzenegger och björnen är minst sagt bara en person i en dräkt det är riktigt fult att jag bara älskar det. En annan sak att det märks att det är lågbudget är att Olympus scenerna är filmade i någons trädgård. Jag gillar också att Arnold Schwarzenegger går under namnet Arnold Strong 'Mr. Universe' i filmen.
Dock måste jag ge cred för att filmen slutar lite halvt dramatisk samt att musiken i filmen är ändå ganska bra.
Det som gör hela filmen sevärd är Arnold Schwarzenegger och hans fina röst jag menar hur kan jag klaga på att en film suger när den har Arnold Schwarzenegger fightas mot en person i en björndräkt? Jag kan det bara inte. Den är riktigt usel och fattig filmen men sevärd för alla stora Arnold Schwarzenegger fans och ni som gillar b-filmer. Personligen ser jag hellre denna igen än Junior och Batman & Robin
Arnold är oerhört komiskt underhållande att lyssna på med sin tydligt tyska accent, iklädd rollen som den grekiske guden Hercules. Produktionsvärdet är av sämsta klass, vilket klär filmen och somliga scener är uppskov till garvanfall. Så om ni letar efter en kass film som fortfarande levererar i avseendet att man kan skratta åt det hela har ni hittat rätt, annars undvik!
"I am Hercules" x250 gånger
Skräpigt och korkat men roligt ibland! :D
Hahaha... Favoritscenerna var björnen som liknade en apa i den kostymen, och repliken om att folket på jorden kanske gör Ahnold till kung en dag... Också, som så många andra såna här filmer, otroligt tråkig mellan de fåtaliga so bad it's good-momenten.
Obeskrivligt fånig. Arnold kan ursäktas för att det är hans första film, men vad har resten av gänget framför och bakom kameran att skylla på? Kalkonrulle? Jajamensan.