Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Hero


Utspelas i Kina när kungen av Qin, den blivande förste kejsaren, är i färd med att erövra det krigshärjade landet. Tre farliga och målmedvetna motståndare - Brutna Svärdet, Yrsnö och Sky - planerar att mörda kungen. Men en fjärde mördare - Namnlös - har sin egen uppfattning om vad som krävs för att utföra mordet.


Originaltitel Ying Xiong
Alternativ titel Ying Hung
Regissör Zhang Yimou
Manus Li Feng, Wang Bin, Zhang Yimou
Genre Action, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Jet Li, Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-wai, Donnie Yen, Zhang Ziyi, Chen Daoming, Yuan Liu-zhong, Qin Yan, Yong Zheng-tia, Yang Chang-xiao
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18013
Filmnummer 6677

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av poesia
Tre lönnmördare, en kejsare och en utfäst belöning är ingredienserna i denna saga om liv, död, list, stridskonst och insikt. Hero är sägnen om de tre lönnmördarna som alla har som mål att m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av velodrom
Hero utspelar sig i Kina några hundra år före Kristus, då sex olika välden byggde upp sina arméer för att ta makten över Kina. Kungen i den mäktigaste av de sex stammarna, Qin, är ständigt ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av niebaotan
Historien tar sin plats i det forna Kina. Krig råder mellan olika kungadömen, mäktigast av dem alla är kungariket Qin. De övriga rikena har under många år försökt stoppa kungen av Qins framfa...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av weng-weng
Det här är berättelsen, (sagan är ett bättre ord), om hur det gick till i Kina för länge sedan då mästerliga krigare gjorde sitt yttersta för att ha ihjäl varandra och den hårda kungen. ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av Juanito
Zhang Yimous Hero handlar om Namnlös (Jet Li) som kommer till kungen av Qin med bud om att han har oskadliggjort tre lönnmördare, Sky, Brutna Svärdet och Yrsnö, som haft planer på att mörda kun...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
För tvåtusen år sedan bestod Kina av flera olika kungadömen. I Hero berättas legenden om hur en enkel, föräldralös yngling kallad ”Namnlös” (Jet Li) lyckas undanröja tre lönnmördare och ...   Läs mer »

Kommentarer


DukeIgthorn
2017-02-04
Jag rankar denna som den allra bästa Wuxia-filmen. Poetiskt vacker och spännande vändningar i storyn.
foppa99
2016-03-22
såg om den: o den e fortfarande en av mina absoluta favoriter. vacker e bara förnamnet.
Dele
2016-03-16
Fantastiskt snygg, och med en ganska bra handling också. En positiv överraskning!

2016-03-02
Senker fra 5 til fire plus. Fortsatt en av de visuelt mest imponerende filmer dog.
UFO_lars
2016-02-19
Snygg. Snygga slagsmålsscener. Tyvärr lite för mycket stråkar och utdraget vemod för att hålla hela vägen. Blir tråkigt att se på trots att den inte är så lång.
malin93
2016-01-05
Mycket intressant film som baserar sig på Kinas historia. Filmen är verkligen vacker: kläder, färger, musiken, miljöerna och även när de slåss. Känner mig berörd av historien utan att jag riktigt kan förklara varför, likväl känns det som att det saknas något jag inte kan sätta fingret på. Vacklar mellan en trea och en fyra men det får bli en svag fyra så länge.
Erinaceus
2015-05-14
Visuelt väldigt snygg, intressant berättarstil, och jag gillar hur man struntar i fysikens lagar. Sensmoralen om man kan använda ett sådant ord är ändå en aning otrevlig vilket drar ner på betyget. Om alla statister gick och se på filmen borde den ha gjort vinst.
Krille80
2014-12-14
Här njuter jag av en mycket vacker film med härligt starka färger och skönt foto. Här finns också en hel del sköna och coola scener men förutom det så är denna film som helhet inget fantastiskt. En helt OK film helt enkelt!
Anaythea
2014-08-17
De har försökt göra den så fint som möjligt, men detta har oundvikligt gjort den otroligt långtråkig. Meddelandet går fram men slutet passar inte handlingen. Inte för att man kunde ändrat det om legenden skulle porträtteras ordentligt.
lundabo
2013-12-23
Otroligt vacker film. Minns inte mycket av handlingen dà jag sàg den pà bio. Men kommer ihàg att den var otrolig snygg!
Visa äldre kommentarer »