Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

High-Rise


En ung doktor, Robert Laing, lever livet i ett lyxigt höghus som är avskilt från resten av samhället. På den tjugofemte våningen där han bor upptäcker han en värld av invecklade lojaliteter och lär känna nyckelfigurer i vad som utvecklas till en farlig statuskamp.


Originaltitel High-Rise
Alternativ titel High Rise
Regissör Ben Wheatley
Manus Amy Jump
Genre Drama, Thriller, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans, Elisabeth Moss, James Purefoy, Keeley Hawes, Dan Renton Skinner, Sienna Guillory, Enzo Cilenti, Peter Ferdinando, Reece Shearsmith, Augustus Prew, Stacy Martin, Leila Mimmack, Alexandra Weaver
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 254
Filmnummer 115674

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RichardEk
2021-07-17
En dystopi som var mer effektiv när den kom i bokform 1975 än när den blev film 40 år senare. Eller kanske tvärtom? För ’High Rise’ utmålar ett nyliberalt samhälle som just 1975 var i sin linda men 2015 lever vi i detta samhälle. Även om innehållet är tillspetsat är det inte så verklighetsfrämmande längre, även om det alltjämt är dystopiskt. Lite som en roman om miljonärer som vill turista i rymden skulle ges ut 1975 och sedan filmatiseras 2021. Tyvärr blir filmen lite för kalejdoskopisk för sitt eget bästa, och oavsett om det är med intention eller ej, blir filmen mindre och mindre engagerande ju längre den fortgår. Tråkigt, med tanke på temats aktualitet.
heftigahector
2018-12-04
ugh, en sexistisk dystopi som absolut inte klarar bechdeltestet, ett höghus med inte en ENDA rasifierad person, en riktigt tråkig och onödigt våldsam film. bortslösad tid!!!!!
fridenpaden
2018-07-12
Potential, men eftersom jag inte förstod filmen och eftersom den krävde tre sittningar för att ta sig igenom så får det vara. En film blir tyvärr inte bättre bara för att man har tryckt in lite Can och Amon Düül 2 i smeten.
Barneyk
2018-05-20
Jag försökte verkligen ge den här filmen en chans och ansträngde mig lite för att förstå och följa filmen. Men efter 30-45 minuter så är jag fortfarande ungefär lika engagerad av det som händer som jag är av att se färg torka och då börjar mina tankar vandra iväg på annat. Det spelar ingen roll hur mycket bra poänger den har eller hur mycket djup symbolism det må finnas mellan raderna, när det är så här olidligt tråkigt och oengagerande blir det inte en bra film för det.
Bumbi78
2018-03-31
Svårt att betygsätta den här osammanhängande storyn rättvist då vissa delar är riktigt bra. De första 50 minuterna är grymma med nån mystisk retrofuturistisk stämning - eller om det ens är det? Tyvärr spårar den enligt min mening ur efter det och den sköna stämningen ersätts av våld, sex och kaos. Även det kunde blivit bra, men blir mest repetativt och jag förlorade intresset.
DukeIgthorn
2017-02-17
Bygger upp mystisk sci-fi-stämning och höga förväntningar i början av filmen och känns då som en potentiell femma. Men halvvägs in leder händelseutvecklingen åt ett håll som engagerar mindre, och det hela landar på 3+.
StureStenhög
2017-01-18
Intressant idé och en lovande inledning, men det här börjar gå nedåt på ett tidigt stadium och mynnar snart ut i någon form av repetitiv sörja. Man förstår ungefär vad den vill säga, men det blir aldrig något annat än grovdraget. Inga intressanta karaktärer eller detaljer, och ingen finess. Istället blir det här med tiden en alltmer tråkig film, och tvåan är ganska svag i slutändan
1idiotzebra
2016-10-29
Filmen är fylld av symbolism för den som kan läsa mellan raderna.
Engravadlax
2016-10-22
Är det bara jag, eller är manus fullständigt osammanhängande? Kan iofs vara källmaterialet.
Venatici
2016-09-12
Förbaskat snyggt foto. Intressant, dystopisk idé (varför lyckas YA-adaptioner bättre med detta?) men filmen levererar inte riktigt och förlitar sig mest på det visuella. Hiddleston lyfter filmen till godkänt - skakig trea.
Visa äldre kommentarer »