Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Himlen är oskyldigt blå


Det är sommar och året är 1975. Martin har gått ut andra året på gymnasiet och lämnar betongen i stan för ett sommarjobb på Sandhamns exklusiva seglarrestaurang i skärgården. En helt ny värld öppnar sig för Martin. Han möter den stora kärleken och blir samtidigt omhändertagen av seglarrestaurangens chef Gösta, en playboy i centrum av den svenska societeten. Men bakom den glamorösa fasaden i skärgårdsidyllen döljer sig en helt annan verklighet. Innan Martin riktigt förstår vad som hänt befinner han sig mitt i en av de största skandalerna i svensk kriminalhistoria.


Originaltitel Himlen är oskyldigt blå
Alternativ titel Behind Blue Skies
Regissör Hannes Holm
Manus Hannes Holm
Genre Drama, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Bill Skarsgård, Peter Dalle, Josefin Ljungman, Amanda Ooms, Björn Kjellman, Adam Pålsson, Rasmus Troedsson, Annika Olsson, Peter Engman, Gustave Lund, Erik Johansson (II), Stig Engström, Elin Klinga, Leif Andrée, Ola Wahlström, Tommy Andersson, Felix Engström, Björn Andersson, Sten Johan Hedman, Rico Rönnbäck, Ludde Hagberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3946
Filmnummer 80930

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


dudson
2021-11-27
Skönt tidstypisk film från ett härligt levnadsglad-förgången tid.../ När Sverige var tryggt & stabilt land, när det INTE behövdes några vaccin-pass eller något annat facistisk-tyranni. Nåväl Det som verkligen gör filmen Xtremt sevärd är Dalles ubeer slemmiga karaktär. Sen även Kjellmans alkis/hustru-misshandels roll. Storyn är även den skapligt mörk & misär/tragisk##
emilkarlsson70
2020-07-19
Att Gurra G har en biroll gör att jag ger den här filmen en trea.
Philips
2020-07-16
Mercedes-Benz 350 S-klasse
MovieNerd
2020-06-14
Mysig, trots det tunga temat.
Frejis
2020-05-05
Helt okej, känner inget speciellt för denna film.
hsimpson
2019-04-18
Inledningen är oförlåtlig.
Zebulonm
2018-03-19
Helt okey. Skön nostalgitripp...
Rai
2017-09-15
Så fruktansvärt less på den här typen av svenskfilm, som jag tidigare har skrivit, finns den här obehagliga skuggan över svensk film som lyser igenom allt. Det är jättemånga filmer som har denna obehagskänslan, speciellt så kallade svenska komedier.
Barneyk
2017-07-02
Väldigt spretig och jag har svårt att känna för huvudrollen. Dalle är dock väldigt bra.
smichael
2017-02-09
Snygg 70-talskänsla rakt igenom och en lysande prestation av Dalle. Dock är det överlag en väldigt spretig film då det stundtals är en riktig kalkon (vad hände med manus?) och stundtals en småmysig sommarfilm om att växa upp. Tråkigt skrivna kvinnoroller. En stabil tvåa.
Visa äldre kommentarer »