Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Hindenburg


En kvinna i Milwaukee får en vision om att tyskarnas stolthet, luftskeppet Hindenburg, kommer att sprängas av en tidsinställd bomb över amerikanskt område.


Originaltitel The Hindenburg
Regissör Robert Wise
Manus Nelson Gidding, Michael M Mooney, Richard Levinson, William Link
Genre Drama, Thriller, 70-tal
Skådespelare Anne Bancroft, Burgess Meredith, George C Scott, David Mauro, Charles Durning, William Atherton, Rene Auberjonois, Joe Turkel, Richard Dysart
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 123
Filmnummer 713

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


darkmist82
2023-02-25
En av Robert Wise filmer som hamnat lite i bakgrunden av hans stora produktioner som "Star Trek", "Sound of music", "West side story" och "Det spökar på Hill house." Denna är en liten pärla som förtjänar att ses. Den baserar sig på den sanna historien om Hindenburgs tragiska öde 1937. Filmen är välgjord för sin tid och skådespelarna med George C Scott i spetsen är bra och musiken fungerar. Handlingen kanske kan kännas lite händelselös ibland men ändå är det spännande hela vägen, även om vi känner till händelsen är man spänd över hur det hela ska sluta. En imponerande film av Robert Wise som förtjänar en plats bland hans bra produktioner.
Bumbi78
2022-04-24
Aningens för lång, men det är en katastroffilm av den gamla skolan där saker får ta sin tid. Spännande och välgjord med för tiden riktigt bra effekter.
NoWireHangers
2011-12-15
En katastroffilm där själva katastrofen inte börjar förrän mer än 1 tim och 45 minuter in i filmen, och katastrofscenerna är dessutom dåligt gjorda och i svartvitt. Och storyn fram till katastrofen engagerar inte.
Agatefilm
2011-08-17
En stark fyra!
jingoo
2011-07-21
Bra stämning i denna katastroffilm ombord på den mysiga "valen" Hindenburg. Filmen känns lite utdragen och tappar tempo innan finalen som är riktigt, riktigt bra.
labi
2010-08-04
Trist konspirationsfilm om Hindenburg-katastrofen. George C. Scott bra som vanligt, men annars är filmen allmänt kass ur såväl manus- som regisynvinkel. Se en dokumentär istället.
ernils_l
2010-03-05
Den är riktigt snygg måste jag säga! Specialeffekterna är sjukt snygga för att vara 1975, känns inte alls föråldrade. Storyn är helt ok, skådespelarna schyssta och det finns ett spänningsmoment rakt igenom. Slutscenen är helt otroligt välgjort, särskilt skiftet till svartvitt var genialt.
kakbakarn
2009-12-03
Hade rek. 2 på den här men tycker nog att den kravlar sig över 3-strecket utan alltför stora problem. Jag gillade Ritter, av nån anledning, en viss spänning fanns det ju ändå och de svartvita katastrofbilderna var snygga. Men visst, det är ingen film som bör skrivas in i någon kanon.
Halofreak92swe
2009-10-04
Ganska långtråkig :/
benjamin
2004-07-09
som jag minns den så var den ganska bra! men jag har bara sett den två gånger när jag var typ... inte gammal...
Visa äldre kommentarer »