Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Hip Hip Hora!


På sin första fest dricker Sofie för mycket alkohol och blir medvetslös. Killgänget med Mouse i spetsen utnyttjar hennes tillstånd och tar en rad förnedrande bilder på henne. Bilderna låter de sedan cirkulera runt på skolan och Sofie får snabbt dåligt rykte. När hon fyller 13 år skanderar klasskamraterna "hip, hip hora!" istället för Hip Hip Hurra! och allt fler vänder Sofie ryggen. Sofies dåliga rykte riskerar att spilla över på Emma och Amanda och vänskapen mellan de tre sätts på hårt prov.


Originaltitel Hip Hip Hora!
Alternativ titel The Ketchup Effect
Regissör Teresa Fabik
Manus Teresa Fabik
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Amanda Renberg, Ellen Fjaestad, Linn Persson, Björn Kjellman, Marcus Hasselborg, Filip Berg, Carla Abrahamsen, Björn Davidsson, Robin Lindbom, Manuel Bjelke, Margareta Pettersson, Cattis Olsen, Ulrika Dahllöf, Josephine Bauer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11386
Filmnummer 18469

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av PluttFia
Sofie (Amanda Renberg) ska börja på högstadiet och då också byta skola. Två av hennes kompisar ska också börja där i samma klass som Sofie. De är väldigt förväntansfulla och tror att hög...   Läs mer »

Skapad 2019-11-19 av gusobest
En kärleksförklaring till människan och de människor som samhället inte har lyckats slipa ner kanterna på. Min dag börjar med att jag möter en ny bekant på spårvagnshållplatsen. Det är en...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Jag var tretton år gammal när Jurassic Park gick upp på bio och jag skulle skriva en recension för den tidning jag då arbetade som recensent för; redan då lärde jag mig hur viktigt det är att...   Läs mer »

Skapad 2019-11-08 av othis
Den svenska journalisten och författaren Katarina Wennstam skriver övertygande och skrämmande i sin bok ”Flickan och skulden” (Albert Bonniers förlag 2002) om hur samhället fortfarande betrakta...   Läs mer »

Kommentarer


MovieNerd
2020-08-25
Bra film om viktigt ämne men allvarligt talat, att visa en minderårig med erigerad penis (även om det är en atrapp som dock ser väldigt väldigt realistisk ut) i en sexuellt laddad sits.. Näe! Jag är inte alls okej med den scenen, i mina ögon är det så nära ren barnporr man någonsin kan komma. Så där blir det minuspoäng.
smichael
2017-12-21
Viktigt och ständigt aktuell ämne (tyvärr) men medelmåttigt utförande.
fredagsfil
2017-12-16
Ca 10 år sedan betygsatte jag med en tvåa. Filmen är nu förmodligen mer aktuell än någonsin med tanke på avslöjanden i media på sistone, och den väcker starka känslor!
Rai
2017-10-01
finns många sådana här urtråkiga filmer. Humorn är torr även om den försöker förmedla något....
Stygga-Vargen
2016-07-21
Riktigt bra! En av de bästa svenska ungdomsfilmerna någonsin!
LacombeLucien
2015-04-26
Ok.
karlmats
2015-03-20
Jag gillar ju den här genren jättemycket, svenska ungdomsfilmer om folk som hamnar i kläm och behöver slåss med en hel satans jävla värld som inte förstår dem. Det ska supas och strulas och snackas skit bakom ryggen, en lite bredare tjej försöker passa in, en lite nördigare kille med tuffa kompisar försöker stå emot sin kognitiva dissonans och de vuxna är totalt jävla clueless som vanligt. Ja alla komponenter finns egentligen här. Det kanske är därför jag faktiskt sitter och engagerar mig trots att utförandet är något av det sämsta jag sett. Framför allt skådespeleriet är fullständigt bedrövligt rakt igenom, släng allihop i en säck och ta fram påken, så dåligt var det. Manuset är inte mycket bättre, som tur är slipper vi dialekthumorn, hade nån jävel kommit in och pratat värmländska hade jag slängt fjärrkontrollen genom tvn. Nu slipper vi det och istället får vi en uppvisning i genusfail och en skildring av en pissig värld som är allt annat än rättvis, ungefär som högstadiet m.a.o. Till syvende och sist är det för dåligt utfört för att jag ska kunna sätta en 3a, men bara det att jag ens funderar på det säger mig att jag verkligen borde se fler filmer i den här genren, bara tanken på att det kan finnas fler Fucking Åmåls där ute gör att jag blir alldeles till mig. En stark 2a, det finns också ett visst antihumorvärde i skådisinsatserna.
martstenb
2015-02-01
Dålig film
Tatty
2014-11-30
En riktig sevärd film och typiska fjortisar. Ganska bra film.
Haroo
2014-11-15
Rider på Fucking Åmål-vågen. En blek kopia som däremot belyser annan problematik.
Visa äldre kommentarer »