2.4

Hjortkalven

Den unga pojken Jody övertygar sina föräldrar att få ta hand om en hjortkalv som ett husdjur sedan hans far har varit tvungen att skjuta hjortkalvens mamma. Baseras på novellen av Marjorie Kinnan Rawlings.

Originaltitel The Yearling
Regissör Rod Hardy
Manus Marjorie Kinnan Rawlings, Joe Wiesenfeld
Genre 90-tal, Äventyr, Drama, Familjefilm
Skådespelare Peter Strauss, Jean Smart, Wil Horneff, Philip Seymour Hoffman, Jarred Blancard, Brad Greenquist, Nancy Moore Atchison, Mary Nell Santacroce, Bart Hansard, Richard Hamilton, Ed Grady

Bokföringsprogrammet Mineko

jonbo
2018-03-19
Finstämd och egentligen inte dålig, men mer än så är det inte.
2013-04-15
Den här filmen har Philip Seymour Hoffman, men det är också den enda fördel den har gentemot originalet. Därmed inte sagt att det här är jättedåligt på nåt vis, men allt känns lite för tamt. Största problemet är nog helt enkelt att filmen är för kort för den historia den vill berätta, det betyder att man mest bara staplar viktiga händelser efter varandra och rensar bort allt det där emellan som gjorde att de viktiga händelserna fick en mening. Historiens natur ser ju till att det blir lite känslosamt ändå, och jag hade möjligen varit mindre kritisk till den här filmen ifall jag inte hade sett en bättre version innan. Ungen är för övrigt väldigt lik Tim Krul den här gången, men det kanske folk skiter i
teddybjorntjej
2005-10-07
Bra film men också sorglig...
Floop
2004-12-02