Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Hobbit: Smaugs ödemark


Thorin och hans tappra medföljare har nått Sjöstaden och det är dags för hobbiten Bilbo Baggers att fullgöra sitt kontrakt med dvärgarna. Sällskapet måste nå till De ensamma bergen och Baggers måste hitta den hemliga dörren som ger dem tillgång till draken Smaugs skatt. Om Bilbo och de andra vinner, kommer de att kunna behålla den? Och kommer de att upptäcka vad som hänt med trollkarlen Gandalf?


Originaltitel The Hobbit: The Desolation of Smaug
Alternativ titel The Hobbit Part 2, There and Back Again Part 2
Regissör Peter Jackson
Manus Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro
Genre Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Luke Evans, Orlando Bloom, Evangeline Lilly, Lee Pace, Aidan Turner, Peter Hambleton, Ken Stott, Graham McTavish, William Kircher, James Nesbitt, Stephen Fry, Manu Bennett, Stephen Hunter, Cate Blanchett, Mikael Persbrandt, Dean O'Gorman, John Callen, Jed Brophy, Mark Hadlow, Adam Brown, Sylvester McCoy, Benedict Cumberbatch (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7547
Filmnummer 106738

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av KJAC
Första gången jag såg The Hobbit: An Unexpected Journey så hyllade jag den. Att återse Fylke och det fantastiska miljöerna i Midgård var väldigt välkomnat. Efter andra gången jag sett den, s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Surftheworld
Jag erkänner, jag är en total Tolkien-nörd. Min meritlista består bland annat av besök på samtliga premiärer, en månad i tält på Medborgarplatsen, ett medlemskap i min gymnasieskolas Tolkien...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Mat1az
Att göra en höna av en fjäder. Ett uttryck som jag oundvikligen slås av, då Tolkiens novell Hobbiten görs till hela tre långfilmer. Första delen ur Peter Jacksons Hobbit-trilogi visade sig var...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Newt
Den första delen i Peter Jacksons nya trilogi utspelandes i Tolkiens Midgård var som en småtrevlig, väldigt lång och väldigt påkostad prolog till denna uppföljare – Hobbit: Smaugs ödemark. E...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2022-12-28
Det puttrar på, men någon riktig själ finns inte, meningen att det ska vara spännande, men historien är ganska snabbt bortglömt tills draken dyker upp.
päronanton
2018-10-02
Denna är riktigt riktigt bra! En otroligt stark fyra!
Rai
2018-01-02
Skrattretande dåliga om det jämförs med sagan om ringen- filmerna!!
sodomiten
2017-12-16
Här tar det sig och nu är larvet som präglade första filmen borta. Stark 4a.
Kayuzuzu
2017-04-10
Mycket besviken. Jag har inte läst boken men Sagan om Ringen-filmtrilogin var 5:or rakt igenom för mig. Specialeffekterna kändes som Tv-spel. Ibland är det skrattretande dåligt och många scener hade kunnat kortas ned.
deswhip
2017-02-19
Den första hobbit filmen var så dålig att jag länge undvek de nästkommande men nu gick de på tv på en passande tid så både tvåan och trean den här helgen. Till min förvåning var båda dessa ett klart lyft jämfört med den första. Smaug är väldigt bra tycker jag och jag gillar romansen mellan alvkrigaramazonen och dvärgen Kili, väldigt romantiskt... Jag tycker fortfarande dvärgkaraktärerna är lite för larviga, de är ju i grunden samma som i ettan... Och fightingen lider också av lite i mitt tycke dålig fantasi. Jag har läst böckerna och jag tycker inte man behöver tolka alla alver till att vara såna otroliga superkrigare och man har gjort orcherna visuellt väldigt kraftfulla men sen gör de mindre motstånd än bowlingkäglor, t.o.m. kvinnor och barn verkar slåss bättre enligt Peter Jackson. Men ändå 2+ till tvåan och 3- till trean.
Snah
2016-10-09
Den bästa av de tre i denna trilogi, men inte lika bra som LoTR.
janne
2016-02-28
Jag satte en fyra på filmen "Hobbit, En Oväntad Resa" och den här filmen får också en fyra. Tycker filmen var ett snäpp bättre, även om slutet kom lite abrupt.
drj
2015-12-29
Äventyr - ja Själlöst - ja Tolkien - nej
Christofer
2015-12-13
13/12 2015 (4:a): Betydligt bättre än första filmen och betyget kvarstår även efter helgens omtitt med trilogin i sin helhet. 15/12 2013 (4:a): Efter första filmen sjönk förväntningarna rejält och lika bra var väl det kanske. Har i skrivande stund inte sett om den ännu och jag tror nog inte att betyget 4 för den håller i sig efter omtitt. Den här var iaf snäppet bättre, inte minst iom. att den här innehöll färre barnfilms-slapstick-tönthumor. Dock var den ju definitivt inte utan sin bekända del av sanslöst överdrivna scener, men det blev iaf inte irriterande som i första filmen. Några onödiga scener här och där, men överlag riktigt hyggligt tycker jag. Helt klart värt en fyra. Nu var det iofs ca 20 år sedan jag läste boken, men jag har hört från bekanta som är riktigt insatta i historien att den här filmen inte följde boken särskilt väl tyvärr. Hobbit överlag kommer inte upp i Ringen-klass i mina ögon, men det är ju svårt att göra det å andra sidan.
Visa äldre kommentarer »