Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Hoffa


Ett porträtt av fackledaren James R Hoffa. Filmen följer Hoffa genom hans otaliga strider mot RTA och president Roosevelt hela vägen mot en teori som motsäger den gängse uppfattningen att Hoffa försvann 1975.


Originaltitel Hoffa
Regissör Danny DeVito
Manus David Mamet
Genre Drama, Kriminalare, 90-tal, Biografi
Skådespelare Jack Nicholson, Danny DeVito, Armand Assante, J T Walsh, John C Reilly, Frank Whaley, Paul Guilfoyle, Kevin Anderson, Natalia Nogulich, Robert Prosky, John P Ryan, Nicholas Pryor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 835
Filmnummer 5383

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2021-06-12
Den här filmen lyckas verkligen inte alls skapa en särskilt bra och intressant bild av Hoffa eller den världen han rörde sig i och vad han lyckades åstadkomma. Svag tvåa.
Bumbi78
2017-03-22
Hoffa må ha varit en intressant personlighet, men filmen om honom är tyvärr inte lika rafflande. Jag tycker snarare detta är DeVitos film, och då främst genom hans prestation framför kameran. Kändes lite som Pescis figurer i Scorceses filmer. Rätt snyggt och inte helt ointressant, men eftersom "ingen" vet vad som hände Hoffa känns ändå en del påhittat.
Dele
2015-12-13
En svulstig och ganska tråkigt opersonlig berättelse om Hoffa, som istället för djupgående nyfikenhet och realistisk nerv mer lämnar en känsla av ytlig överblick med viss fadäs av spekulation efter sig. Framhävandet av "A Clockwork Orange" mot slutet är en kul detalj kul men sätter också ganska olyckligt fingret på allt intressant inom filmskapande som finns där, men inte här.
Krille80
2014-11-16
Det enda jag visste om Hoffa som person innan filmen var att han var fackförbundsledare för Teamsters och att han försvann 1975 och då troligtvis dödad. Denna film har en viss fascination dock inte tillräckligt för 2 timmar. Det blir gärna lite segt och ointressant. Skådespeleriet är dock underbart med Jack Nicholson med en fantastisk prestation. 2+
bytat
2013-06-23
ramhistorien blir förstås väldigt spekulativ.
Scrapop
2013-06-03
Bra film som blir lite lång i slutändan. Måste ändå säga att filmen har en viss känsla och skapar ett intresse som gör att jag vill veta mer om Jimmy Hoffa. Men samtidigt är väl det något som ska förmedlas i filmen? Egentligen skulle filmen varit ännu längre för att få in all information som man vill veta, men då hade det nog blivit väääldigt långdraget
AddeColciago
2012-12-02
The Jack Nicholson Show, men i övrigt inte speciellt intressant. Känner mig varken mer upplyst eller närmare personen Hoffa än vad jag gjorde innan.
Xenox
2012-07-19
För lång och seg. Nicholson och DeVito spelar dock bra.
Podpolkovnik
2012-04-13
Säga vad man vill om Jimmy Hoffa, men han var tiotusen gånger hårdare än de förbannade fackföreningspampar vi har haft i Sverige genom åren... Intressant historia och bra skådespel från Nicholson. Sevärd.
Posuic
2011-12-17
Lite för lång men annars riktigt riktigt bra.
Visa äldre kommentarer »