1.6
1.6
Ensam hemma: Julkuppen
Finn Baxter och hans familj har flyttat från Kalifornien till deras nya hus i Maine. Finn är livrädd och tror att huset är hemsökt. Medan han sätter upp fällor för att fånga "spöket", är hans föräldrar strandsatta på andra sidan stan och Finn är ensam hemma med sin syster.

Originaltitel | Home Alone: The Holiday Heist |
Alternativ titel | Home Alone: Alone in the Dark, Home Alone 5, Ensam hemma 5 |
Regissör | Peter Hewitt |
Manus | Aaron Ginsburg, Wade McIntyre |
Genre | Komedi, Familjefilm, Kriminalare, Fantasy, 2010-tal |
Skådespelare | Christian Martyn, Jodelle Ferland, Malcolm McDowell, Debi Mazar, Ellie Harvie, Doug Murray, Edward Asner, Eddie Steeples, Peter DaCunha, Chris Sigurdson, Bill Turnbull |
Filmnummer | 101922 |
Inte i närheten av de två första
Inte den bästa men ett mästerverk jämfört med fyran eller sexan
Några hastiga ögonrörelser över ett ödelagt fabriksgolv. Ingen julgran, ingen klapp. Några pepparkaksmulor men i övrigt ingenting som tyder på att det lackas mot självaste dopparedagen.
Detta är verkligheten. Antagligen har regissören försökt fånga det bedrövliga djupet som högtiden symboliserar. Kan tyckas klokt, men vi är många som saknar de snabba klippen. Ljussättningen lämnar inte mycket till fantasin. Ett tomtebloss som snabbt brinner ut. Tråkigt kan tyckas, men detta är verkligheten. Redan 10minuter in i filmen har vi förstått slutet, men inte början. Rollfigurernas falska leenden äcklar samtidigt som de ger avspeglar den, då, samtida utvecklingen av fastighetens marknadsvärde (vi snackar 2012). De behövs inga säkerheter. Köp! köp! köp! sälj! sälj! köp sälj sälj sälj köp köp köp! Detta är verkligheten. God jul!
Förfärligt kass film!!!
Garanterat sämsta filmen i serien.
Visste inte att det fanns ensam hemma 5. Förvånansvärt var den bra och bättre än 4an. Lite rolig men spännande ändå. Men ingen slår ettan och tvåan.
Det här var nog precis det man förväntar sig, fast inte fullt så dåligt. Konceptet kan alla vid det här laget, men man har iaf lyckats sätta lite spinn på det, så det blir inte total upprepning. Skådespelarna är också bättre än vad man förväntar sig i en sådan här film, och det hela är helt enkelt en småtrevlig rulle utan större störningsmoment. Mer kan man inte gärna begära fem filmer in i serien, särskilt inte med tanke på att fjärde filmen var bedrövlig, den här är mer i nivå med den tredje
I sin helhet är detta bara en urvattnad tråkig och dålig film. Enda ljuset i allting var Malcolm McDowell som alltid förgyller en film oavsett vad. Annars ser jag inga som helst poäng med att denna existerar. Varför ens sätta på denna när du har Ensam Hemma 1 och 2 att avnjuta?
Till skillnad från de föregående två filmerna i serien har de här ansträngt sig lite längre och gjort en charmig story som faktiskt håller och kanske viktigast av allt, hittat folk som faktiskt kan skådespela. Tycker för övrigt att ungen charmar brallorna av Macaulay Culkin själv och älskar att de slängt in Crabman från My Name Is Earl som skurk. Hade önskat lite mera Mcgyverfällor, men jag är nöjd som det är.
Okej, den är inte fullkomligt lika kräkig som föregående, men denna var inte så mycket mindre kräkig.