Hondo
En soldat upptäcker en kvinna och hennes son som lever mitt bland krigande indianer. Han bestämmer sig för att skydda dem. Bygger på en roman av Louis L'Amour.

Originaltitel | Hondo |
Regissör | John Farrow |
Manus | James Edward Grant |
Genre | Western, 50-tal |
Skådespelare | Geraldine Page, John Wayne, Ward Bond, Michel Pate, James Arness, Rodolfo Acosta, Leo Gordon, Tom Irish, Lee Aaker, Paul Fix |
Till exempel: kan ungen inte simma, lyft honom i hans hängselbyxor och kasta honom i sjön.
Härliga ideal från mannen som känner indianen.
E inte lika förtjust i denna som många andra här. För mycket kärleksdravel o långsam...
En av Waynes bättre filmer. En ganska enkel historia som i slutänden inte är fult så enkel som man tror. Bra actionsekvenser. Jag gillade även Geraldine Page. 3+
En av John Waynes bästa Westernfilmer. Tillsammans med Rio Bravo är det nog den bästa. Härliga westernmiljöer och gamla hederliga indiankrig......smaskens!
En välgjord westernfilm med många bra Wayne-repliker. Även Geraldine Page och Ward Bond får klart godkänt.
Klart bra Wayne-rulle. Väldigt wild west, om man får uttrycka sig på det viset. Det finns, märkligt nog, ingen känsla av kliché i de här filmerna. Det bara är bra. Det kanske är detta som är riktig ursprungswestern, innan alla klichéer satt sig, blivit överutnyttjade och slitna. Med Wayne i huvudrollen verkar det bli rätt hela tiden under den här perioden.
En av Al Bundys favoriter som man borde leta rätt på.