Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Hooligans


Två månader innan examen blir journaliststudenten Matt Buckner avstängd från skolan för en överträdelse han inte gjort. Han tar sin tillflykt till London där han får bo hos sin syster Shannon och hennes man Steve. Genom Steve kommer Matt i kontakt med en grupp fotbollshulliganer. I detta sammansvetsade gäng känner Matt för första gången att han har någonstans där han passar in och är del av en gemenskap. Han går helt upp i denna nya värld, en värld som består av fotboll, våld och blind lojalitet. Frågan är hur långt Matt är villig att gå för sina nya vänner?


Originaltitel Hooligans
Alternativ titel Green Street HooligansThe Yank
Regissör Lexi Alexander
Manus Lexi Alexander, Dougie Brimson, Josh Shelov
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani, Marc Warren, Leo Gregory, Henry Goodman, Geoff Bell, Rafe Spall, Kieran Bew, Ross McCall, Francis Pope, Christopher Hehir, Terence Jay
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7169
Filmnummer 31726

Recensioner

Skapad 2019-11-23 av Loomis
Fotbollshuliganer är inget vanligt tema att göra film på, visserligen har inte ”Football Factory” många år på nacken men innan dess är den största filmen med samma tema filmen R...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Shaun
Efter att Matt Buckner, som spelas av Elijah Wood, blivit relegerad från det amerikanska universitetet Harvard, efter att felaktigt ha blivit misstänkt för droginnehav, bestämmer han sig för att ...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-02-26
Jag är inge vidare förtjust i Elijah Wood och han är helt klart överskattad som skådis, men denna film passar honom utmärkt på grund att det är en bra film, med andra duktiga skådespelare som lyfter filmen betydligt...
jlam
2018-09-23
Naknare kan det inte bli med kläderna på. Oslagbart skådespeleri och oväntat lyckad blandning av brittiskt och amerikanskt (oväntat regisserad av en tysk kvinna)
mammene
2016-05-05
En fotbollsfilm för den ofrälse! Som jag tyckte mycket om, även om det utfördes med mycket våld, men om man med det har ett syfte, som jag tycker de har här så behövs nog hela bilden. Sedan var inte allt svart eller vitt, ont eller gott, det finns något i de flesta människor som går att förstå, sedan kan det uttryckas på olika vis. Något jag tänker är, att det är lätt att trassla in sig, men svårare att trassla sig ur! En film som följer med.
StureStenhög
2016-05-03
Den har onekligen en del brister den här filmen, det finns t.ex en del grejer i manuset som man får försöka ha överseende med, och hela grejen med firmorna är i grunden ganska töntig egentligen, men jag faller för det här ändå. Som en person med ett osunt stört intresse för brittisk fotboll, så är det väldigt kul med en film som utspelar sig i den här miljön, och det är en intressant värld att få en inblick i. Jag tycker också att man har hittat en bra balans där det aldrig moraliseras och där man inte är rädd för att visa vari lockelsen ligger med det här, samtidigt som det knappast är en glamourisering heller, baksidorna är tydliga för alla att se. Jag gillar dessutom karaktärerna, och jag tycker att Elijah Wood fungerar väldigt bra i den här rollen. Jag är hela tiden fullt engagerad i hans resa, och det är lätt att se varför han dras in i den här världen. Men mest av allt är det här helt enkelt bra underhållning, det här var andra gången jag såg den och jag kommer säkert se den flera gånger till
PeterTheW
2015-11-02
Gillade det. Kul att se Hunnam i en tidig roll.
Dicken96
2015-09-05
Se Football Factory istället, den är bättre
LacombeLucien
2015-07-17
Haha.
Maduson
2015-01-11
Elijah känns som Frodo i jeansjacka och Hunnam är lika snygg som vanligt. Jag begriper faktiskt inte accentkritiken, stör mig inte alls men sen är jag inte britt heller. Intressant inblick även för den som inte är särskilt intresserad av fotboll.
Krille80
2014-12-24
Förväntningar eller tron på denna film var allt annat än högt och kanske var just detta anledningen till att det dröjt så länge innan jag såg den. Elijah Wood som huligan kändes ju inte heller som något trovärdigt. Manuset och skådespelarna överraskade dock och till slut levereras en film som fångar mitt intresse hela vägen. 3+
booby
2014-10-06
Autentiskt härlig brittisk känsla.
Visa äldre kommentarer »