Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Höst i paradiset - Glädjekällan 2


Uppföljaren till Glädjekällan. Vendela, som just har bestämt sig för att män är ett avslutat kapitel i livet, dras in i en virvelvind av känslor och en ny kärlek vid namn Ragnar. Samtidigt blir Ragnars son, rocksångaren Mick, förförd av en kvinna när han är på väg hem till sin gravida fästmö Catti. Dessa båda händelser sätter familjelivet i gungning och leder till en rad tragikomiska och dramatiska förvecklingar, som kulminerar under traktens årliga äppelmarknad.


Originaltitel Höst i paradiset - Glädjekällan 2
Regissör Richard Hobert
Manus Richard Hobert
Genre Drama, Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Camilla Lundén, Göran Stangertz, Börje Ahlstedt, Sven Lindberg, Fredrik Dolk, Mona Malm, Solbjørg Højfeldt, Solgärd Kjellgren
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 637
Filmnummer 4844

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av weng-weng
Mikael Persson, en ruffig Ulf Lundell-liknande rocker, bedrar sin gravida fru med grannen Susanne. Hans far Ragnar finner kärlek i Vendela, hans första relation efter att han blivit änkling, men Mi...   Läs mer »

Kommentarer


DOKAN
2024-05-02
Jope, första Glädjekällan var vassare men denna är också klart sevärd med fina skådisinsatser och både dråpliga & vemodiga situationer. Och fin musik!
Bumbi78
2022-09-04
Fortsättningen på glädjekällan bjuder på en okej blandning av drama och komedi, men är klart sämre än föregångaren. Stangertz var en jäkel på att vara slusk.
Rai
2022-06-27
Ja, det finns faktiskt ett viss underhållningsvärde i filmen, så en svag 3:a...
päronanton
2020-08-12
Inte lika bra som Glädjekällan men klart sevärd!
Dele
2017-10-26
Hobert är en ok. regissör och manusförfattare. Tyvärr använder han så tydliga grepp och klyschor att slutprodukten slår knut på sig själv och till stor del blir pekoral istället för verklighetsförankrad. Lite synd, för här finns välmening, ömhet och en del fint skådespeleri.
Xenox
2012-07-09
Inte riktigt lika bra som de två första filmerna i serien. Handlingen är tyvärr lite stillsam och småtrist. Skådespelarna håller dock hög klass. Hobert lyckas dessutom väldigt bra med att skildra de olika karaktärerna.
NtoNW
2011-12-12
Funderar på om det verkligen finns män som är som Ragnar och Mikael, de verkar reagera utan att använda nåt förnuft. Hobert står onekligen på kvinnornas sida, vilket kan vara en bra motvikt till allt manschauvenistiskt dravel som har kommit via film. De allra flesta karaktärer i filmen är väldigt endimensionella. Tur då att Börje Ahlstedt finns med.
StureStenhög
2011-07-24
Att Glädjekällan var väldigt klichéartad kunde jag ha överseende med då det ändå var lite av en feelgood-rulle, men när man här öser på med minst lika många klichéer utan att feelgood-faktorn är alls lika hög, så blir det också klart sämre. Problemet den här gången är framför allt att Hobert försöker sig på att göra ett lite djupare relationsdrama samtidigt som det verkar som att allt han vet om relationer är vad han har sett på film. Det blir därför ett oinspirerat hopkok av ingredienser från en massa bättre filmer, och ingen utav karaktärerna känns speciellt trovärdiga. Att humorn inte alls fungerar och att Lindbergs och Stangertz karaktärer beter sig väldigt jobbigt åt filmen igenom, bidrar också till förfallet. Nån katastrof är det dock fortfarande inte, det går trots allt att slötitta på
mammene
2011-07-22
Lite tveksam trea men ändock en trea. Den har underhållningsvärde, även om det dras lite väl långt till sin spets ibland. Det som är bra är att ingen fördöms för sitt handlande, livet är skit ibland och vi gör tokiga saker. Men det är på gränsen till fars!
zazken
2011-07-20
Inte vidare intressant. Men Göran är som alltid en stjärna!
Visa äldre kommentarer »