Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Höstlegender


En svepande och episk berättelse om överste Ludlow som ensam uppfostrar sina tre söner i sekelskiftets amerikanska västern. De tre bröderna är oskiljaktiga, ända tills Susannah kommer in i familjen.


Originaltitel Legends of the Fall
Regissör Edward Zwick
Manus William D Wittliff, Susan Shilliday
Genre Drama, Romantik, Western, Krig, 90-tal
Skådespelare Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Christina Pickles, Karina Lombard, Gordon Tootoosis, Tantoo Cardinal, Paul Desmond, Robert Wisden, John Novak, Kenneth Welsh, Bill Dow, Sam Sarkar, Nigel Bennett, David Kaye
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7811
Filmnummer 471

Recensioner

Skapad 2019-11-26 av cineasten89
Det är en omtalad film, och en film som förknippar med Brad Pitt, och så Anthony Hopkins. I hela rollistan finns det geniala skådespelare, som Aidan Quinn som äldsta brodern Alfred, Henry Thomas ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-25 av annihilat0r
\"Legends of the Fall\" (Höstlegender) är ett ogreppbart mäktigt verk, av den stortänkande regissören Edward Zwick. Edward skapar nämligen alltid filmer på det största möjliga sättet, utifr...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2020-02-27
En välspelad och välgjord historia hela vägen, men den saknar något att ta den längre. Lite snyftig och sentimental, men fotot och skådespelarna håller ihop det hela. Troligen går den litterära förlagan mer på djupet, men överlag fungerar detta ganska bra och summan blir en helt okej film.
andersg
2018-06-02
En god berättelse, ursprungligen författat av Jim Harrisson. Det märks att det finns något stort bakom, men kompromisserna Zwick måste göra för att banta ner denna trilogi till dryga två timmar film är allt för många. Något saknas men ändå känns det för långt. Stråkarna är tyvärr för mycket. Pitt gör en bra presation i den här filmen som må vara Tarantinos inspiration till Pitts betydligt senare roll i Inglorious Basterds. Den här filmen har någon typ av värde men skulle säkerligen gjort sig bättre som serie.
Rai
2017-12-17
Nä, tycker inte alls om den här filmen...
Stygga-Vargen
2017-08-03
Allmänt seg och tråkig även om den har sina stunder. Skådisarna gör bra ifrån sig.
RustyFilm
2016-12-09
Efter en seg inledning utvecklar det här sig till en mycket gripande men kanske lite väl pompös historia. En snyftfilm med mycket vackra bilder och ett hyggligt foto. Sevärd.
kakbakarn
2016-10-28
Den vilda frihetstörstande mannen som lämnar folk bakom sig gång på gång och ändå är filmens sönderromantiserade hjälte. Halvfräscht, kanske. Sen dessa blaffiga sentimentala stråkar som aldrig kan vara tysta. Ovanpå det har vi den osköna indianromantiseringen, konstant voice over (samtidigt som musiken för maximal emotionell manipulering), vapenglorifiering och gud vet vad. Men vafan, den är ju ändå lite trevlig att böla/himla sig igenom, med några skådisar jag alltid varit svag för. Två eller tre i betyg?
Starkbröl
2016-08-07
Män gör upp med kraftiga handslag. Män kramar varandra. Män rider över prärien. Män stirrar på varandra med stålhårda blickar. Män tittar trånande på kvinna. Män reser över haven för att ta kraftiga handslag på andra män med stålhård blick. Män sviker. Män kommer ridande från havet över prärien för att stirra på andra män med stålhård blick för att de trånar efter kvinna. Män lider med plutande läppar. Män skjuter varandra. Män kramar varandra igen. Stålhårt.

2016-02-06
storslagen film som leverer fin musikk, fint foto og gode skuespillere.
staynow
2016-01-09
I´m disappointed in you Hopkins. How could you sink so low to be a part of this lousy movie.
Rehn108
2015-10-04
Höstlegender hade kunnat bli en storslagen och gripande berättelse med mer speltid, men faller platt och blir oengagerande pga dess stressade och osmidiga hantering av de olika tidsepoker filmen skildrar. Saker händer och vi får se konsekvenserna, gång på gång, men vi får sällan se vad som leder fram till alla dessa saker som händer.
Visa äldre kommentarer »