Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Hotet från åttonde dimensionen


Hjärnkirurgen och rockmusikern Buckaroo Banzai korsar under en testkörning av sin jetbil över till den 8.e dimensionen. Där bor en grupp utomjordingar från den 10.e planeten, som vill komma därifrån.


Originaltitel The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension
Alternativ titel The Adventures of Buckaroo Banzai
Regissör W D Richter
Manus Earl Mac Rauch
Genre Komedi, Romantik, Äventyr, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Peter Weller, Ellen Barkin, John Lithgow, Jeff Goldblum, Christopher Lloyd, Clancy Brown, Lewis Smith, Robert Ito, Matt Clark, Carl Lumbly, Dan Hedaya, Vincent Schiavelli, Rosalind Cash, Pepe Serna, Ronald Lacey, Mariclare Costello, Bill Henderson, Laura Harrington, Jonathan Banks
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 259
Filmnummer 9885

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2020-02-25
Önskar att jag hade sett den här som barn, mitt 10-åriga jag hade nog uppskattat den här väldigt mycket mer än jag gör som vuxen. Knäpp och småcharmig film som dock inte håller till mer än en slät tvåa.
dudson
2018-09-15
Bland det mest störda & sjukaste jag sett på mkt länge...##) Allt är helt jävla galet. Filmen har problem då i fallet Peter Weller. Så usel skådis. Massa andra kända namn som är roliga att se. Sen var Lithgows karaktär helt underbart flippad¤)
Caligari
2018-08-10
Oförutsägbar film med fina blixteffekter. Något seg emellanåt dock. Svag trea.
karlmats
2018-07-01
En film som på papperet borde passa mig som handen i handsken men som, trots sin kultstatus, visade sig vara ganska slätstruken. Handlingen är kaotisk och det gör inget, jag antar att man nånstans håller sin interna logik även om det är ganska random saker som händer. Med den casten man har borde det ha kunnat skapats fler minnesvärda karaktärer, Weller, Goldblum, Lloyd och Lithgow har alla gjort bra filmer men för mig stannar den här utanför kultboxen. Ändå kul att de anstränger sig i manuset, men det räcker inte längre än till en någorlunda stark 2a.
lrenner
2016-04-21
Tyvärr för seg men den känns ändå på rätt våglängd för en trea.
jingoo
2015-12-03
Efter en omtitt sänker jag betyget ett snäpp.
jingoo
2015-09-05
Ena massa kända skådisar i vrickad scifi-komedi. Handlingen är lite väl fjantig och den känns lite väl utdragen på slutet. Banzais homies är lite väl sliskiga, men det är ju 80-tal. Det filmen vinner på är inte helheten, utan humorn inuti de individuella scenerna. Här finns en hel del riktiga guldklimpar till repliker och knasigheter. Jag gillade det.
triakel
2015-07-03
Bästa dialogen (och eftertexterna) ever finner ni i denna rulle om en rockstar/samuraj som jagar aliens.
Gordyal
2015-06-15
Märklig film som kultförklarades lika snabbt som den floppade. Proppad med kända ansikten (inte minst en het Barkin) bjuder den på en hel del småfniss och leenden. Trevlig och småskoj, men inte jättebra. (7-/15)
Mat1az
2015-04-16
Totalt urflippad 80-tals rökare. Här fanns massor med bra partier och med ett underbart härligt gäng skådespelare! John "Tredje Klotet Från Solen" Lithgo som italienskt galet geni. Jeff Goldblum! Peter "Robo-Cop" Weller i huvudrollen. Christopher Lloyd!!! Och en oh så ung Jonathan Banks (Breaking Bad "Mike"). Receptet är riktigt bra, men tillagningen resulterar i en seg och långdragen smörja som man får tvinga sig igenom. Lite synd.
Visa äldre kommentarer »