Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

House of Jericho


Leonard Grey har varit vaktmästare i Jericho Mansions så långt han kan minnas. Problemet är att han inte kan minnas speciellt långt tillbaka. Plötsligt en dag börjar det trygga vaktmästarlivet att spela honom ett spratt. Hyresvärdinnan Lily Melnik anklagar honom för att stjäla från henne. Och ett lik hittas i sopnedkastet. Kan den förföriskt vackra massösen Donna vara inblandad på något sätt? Och vad för en mörk och farlig hemlighet döljer sig bakom Leonards minnesluckor?


Originaltitel Jericho Mansions
Regissör Alberto Sciamma
Manus Harriet Sand, Alberto Sciamma
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare James Caan, Genevieve Bujold, Jennifer Tilly, Maribel Verdú, Peter Keleghan, Pierre Rioux, Bruce Ramsay
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 105
Filmnummer 15874

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dele
2020-08-31
Jag tycker inte att denna film i slutändan blir så speciell som den försöker vara. Den har sina stunder men som helhet så engagerar den inte, mig.
mahasarakam
2019-10-26
Skruvat men underhållande. James Caan är bra.
mahasarakam
2019-10-26
Skruvat men underhållande. James Caan är bra.

2015-05-01
Gillade denna riktigt mycket när den var ny. Nu när jag återser den tycker jag den var bra och fortfarande lite udda. Men absolut inget storslaget. 6/10
Krille80
2015-01-08
Jag måste säga att jag tror jag tycker denna filmen är aningen underbar. Från början med de snygga 5 inledande minuterna då James Caans karaktär presenterar oss för lägenhetshusets invånare genom snygga kameraåkningar till de olika svängningar i genrer under filmens gång och konstanta överraskningar stortrivs jag. Jag hade egentligen nöjt mig med att få en film som berättar de sköna hyresgästernas liv och leverne men helt plötsligt får jag skräck, svart humor, thriller och allt möjligt.
Bumbi78
2014-02-09
Helt okej dramathriller med mängder av skumma färger, skumt kameraarbete och en lätt surrealistisk ton. Helt klart mysigt mordmysterium där man inte ska tänka för mycket, utan bara åka med i svängarna.
Rasmusmatte
2010-06-02
Bland det mest fashinerande jag sett faktiskt. Så orginell och fängslande..ger faktiskt en 5:a
KyLLo
2009-12-13
En udda och lite experimentell b-thriller. Känns överarbetad, men jag gillar verkligen grundkonceptet och den coola färgsättningen som förstärker mysfaktorn.
chris_lambert_
2008-09-02
Verkar som man la de mesta av budgeten på crappy effekter. James Caan är dock bra och den sista twisten är rätt bra den med.
Bomkia
2007-04-30
Även om den försöker ha ett smart manus blir det mest segt. 2a.
Visa äldre kommentarer »