3.3

Hugo Cabret

Den föräldralöse pojken Hugo lever ett hemligt liv inne i väggarna på en tågstation i Paris. Med hjälp av en excentrisk flicka försöker han lösa ett mysterium som kretsar kring hans döda far, den ilskna ägaren till leksaksaffären under honom och ett hjärtformat lås som verkar sakna nyckel. Baserad på romanen "The Invention of Hugo Cabret" av Brian Selznick från 2007.

Originaltitel Hugo
Alternativ titel The Invention of Hugo Cabret
Regissör Martin Scorsese
Manus John Logan
Genre Drama, Familjefilm, Äventyr, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Emily Mortimer, Christopher Lee, Helen McCrory, Richard Griffiths, Frances de la Tour, Ray Winstone, Kevin Eldon, Michael Stuhlbarg, Jude Law, Gulliver McGrath, Shaun Aylward

Skapad 2012-03-26 av
Föräldralöse Hugo (Asa Butterfield) bor i väggarna på tågstationen Gare Montparnasse i Paris. Där ägnar han dagarna åt att vrida upp byggets många klockor, något han lärt sig av sin frånv...   Läs mer »

ZoIX
2020-09-06
Oj vad lite innehåll det var. Väldigt märklig Scorsese-film. Som en halvdan Disney, en halvtimme för lång.
TURGUT
2019-02-11
Inte så bra som jag trodde...
2018-03-07
Alldeles för seg film för min smak!!!
DieFrauImMond
2017-08-15
Sentimentaliteten får mig att spy.
supermancover
2017-07-23
Älskar filmhistorien samt "Montparnasse derailment"-inslaget och allt det, men i övrigt var den inte lika magisk som jag tänkt mig innan. Riktigt mysig ändå dock.
HerrNenne
2017-04-22
Ganska ointressant film med träigt barn i huvudrollen Chloë & SBC gör bra insatser. Hade ingen aning om vad filmen skulle handla om, så när de gamla filmrefenserna började komma så lyfte det. Filmhistorien är det enda intressanta med filmen.
Sir_Lord
2017-04-15
Mysig historia som är riktigt snyggt gjord. Men tycker varken Asa eller Chloe imponerar nämnvärt. Kingsley funkar som bitter gubbe o Borat gör väl det han brukar när han inte gör sina egna projekt.
NoWireHangers
2017-02-27
Det hade kunnat bli urfånigt och klyschigt och stundvis kanske det är det, men filmen fascinerade och berörde och nådde mot slutet hela vägen hem. Det blir ett magiskt äventyr med stark verklighetsförankring. Och säkerligen uppskattar man filmen mer om man som jag gillar filmhistoria. Riktigt bra spelat av Kingsley, ungarna och McCrory.
Jamesa
2017-01-04
Ok. Det som håller det uppe är filmhistorien. Småtrevlig.
foppa99
2016-04-13
bra karaktärer, go casting, vackert foto o metafilms-saga.