Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

The Hunger Games


Varje år direktsänds Hunger Games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner ? den som överlever. Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen. Baserad på romanen "The Hunger Games" av Suzanne Collins från år 2008.


Originaltitel The Hunger Games
Regissör Gary Ross
Manus Gary Ross, Billy Ray, Suzanne Collins
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Wes Bentley, Willow Shields, Lenny Kravitz, Donald Sutherland, Sandra Ellis Lafferty, Toby Jones, Amandla Stenberg, Dayo Okeniyi, Leven Rambin, Jack Quaid, Alexander Ludwig, Isabelle Fuhrman, Jacqueline Emerson, Latarsha Rose, Karan Kendrick, Kimiko Gelman, Nelson Ascencio, Bruce Bundy, Paula Malcomson, Rhoda Griffis, Raiko Bowman, Phillip Troy Linger, Judd Lormand, Anthony Reynolds, Dwayne Boyd
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11269
Filmnummer 92126

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Fiedeli
USA någon gång i framtiden. Människor utsatta för hunger och för centraliserat styre. En dystopisk framtidsbild av ekonomisk stagnation och klassklyftor, av 1800-tals kapitalistiska baksidor och ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av Newt
I en postapokalyptisk framtidsvärld är kontrasterna stora. De rika lever i den högteknologiska huvudstaden Panem medan de fattiga är utplacerade i 12 olika distrikt. För att visa sin makt och på...   Läs mer »

Kommentarer


kovikovi
2021-09-09
exakt min typ av film, lite småtråkig i början va? spolade direkt till när spelen andra gången jag såg den
Robkiller
2019-05-13
Ungdoms-action som på det stora hela känns helt meningslöst. Den tar sig aldrig överhuvudtaget, men rullar väl på och är lite småunderhållande i alla fall.
Rai
2019-04-26
Något tråkigare och segare film får man leta efter. Det var bara typ den sista halv timmen som var okej. Den här filmen gick i princip att räkna ut vad som skulle hända i varje scen. Var jag inte tvungen att se den här filmen för en universitetsuppsats skulle jag ha stängt av skiten för länge sen.. Har och kommer aldrig att se uppföljarna.
Applekingen
2018-11-12
Jag satt på helspänning under hela filmen. Den blev aldrig seg vilket jag trodde den skulle vara. En bra karaktärsutveckling. Arenan är det klart bästa med filmen och en del scener där är sorgliga vilket jag inte trodde det skulle vara. Sen att kamerarbetet på vissa ställen inte var något vidare har jag överseende med men det stör inte så mycket.
Norpan0
2018-04-22
Böckerna är som vanligt mycket bättre. Tyckte dock filmen var bättre andra gången jag såg den, men den når ändå inte upp till en trea. Det plastiga, överdrivna folket i huvudstaden ska påskina skillnaderna med de fattiga distrikten, men de känns mest löjliga. Ingen kemi mellan huvudpersonerna.
Rele
2018-04-08
En mindre bra film. Jag ger en tvåa.
wasteoftime
2018-01-09
Det finns ju i grunden kanske en bra film här. Men det är så mycket som är så illa utfört, och vissa asker som bara är så löjliga så att det blir svårt att ta det på allvar alls. Det är så mycket som är så oklart. Så mycket som inte alls går ihop. Och jag undrar vart den här storyn ska ta vägen. Nä, det bra som fanns där i bakgrunden blir verkligen dränkt i något slags hets om att vara häftigt, eller nåt. Men ja, som sagt, det är inte dåligt, men nje, 0,4 på SH-skalan.
Jamesa
2017-06-25
Ok ändå, då den uppenbarligen är för kidsen i uppväxten.
LosBerkos
2017-04-23
Hah. Jag antog innan jag råkade se detta elände att det fanns någon sorts charm i filmen som lockade så många, men den har liksom mindre djup än en tvålkopp. Det fanns ingen sorts trovärdighet i att karaktärerna var av människosläktet eller att de befann sig på jorden. Vänta förresten - var de på någon annan planet? Kunde ju ha klargjorts isåfall.
Stan
2017-04-19
för lång, för förutsägbar
Visa äldre kommentarer »