Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Hyde Park on Hudson


Historien om kärleskaffären mellan Franklin D. Roosevelt och hans långväga kusin Margaret Stuckley och utspelar sig under en helg 1939 när den engelska kungen och drottningen besökte New York.


Originaltitel Hyde Park on Hudson
Regissör Roger Michell
Manus Richard Nelson
Genre Drama, Komedi, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Bill Murray, Laura Linney, Samuel West, Olivia Colman, Elizabeth Marvel, Olivia Williams, Elizabeth Wilson, Martin McDougall, Andrew Havill, Eleanor Bron, Nancy Baldwin, Tim Beckmann, Guy Paul, Eben Young, Samantha Dakin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 90
Filmnummer 99404

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


labi
2020-08-06
Hör väl inte till Michells bättre filmer, men funkar. Samuel West äger varje filmruta där han är med. Briljant skådespelare!
KyLLo
2018-05-13
Bra inramning, men skralt innehåll.
Kurosawafan
2015-11-01
inte engagerande men ok hantverk
Barneyk
2015-05-19
Har sina kvalitéer här och där men detta var så otroligt jävla tråkigt att det inte kan bli högre betyg än en etta.
Gigi1943
2014-07-09
BM är en bra skådis och här gillade jag hans gestaltning ac FDR, men filmen var lite seg och oengagerande men kul med det brittiska besöket som var riktigt underhållande.
StureStenhög
2014-03-06
En väldigt trevlig film. Det känns inte som att man hade så höga ambitioner här, och det kan vara ganska skönt med den sortens anspråkslöshet ibland. Jag gillar också formatet där man skildrar verkliga personer genom en kortare episod av deras liv. Bill Murray och Larua Linney är dessutom mycket sevärda, och tidsperioden är pittoreskt återgiven. Filmen hade gärna fått ha lite bättre fokus och struktur dock, det här känns lite som två filmer som har blivit hoptryckta till en utan större eftertanke. Jag hade gärna sett mer av relationen mellan Murray och Linney, det var ju så filmen byggdes upp, men den tappade den tråden lite. Det är dock inget fel på den andra historien i sig, och trivselfaktorn försvinner aldrig
mammene
2014-03-06
Det känns som om det här är en film för en liten publik, och det brukar jag gilla, även den här. Ett kliv, så är man med i en episod i några människors liv och sedan kliver man ur, medan deras liv går vidare, så känns det. Ett mycket trivsamt sätt att se på film, inga stora händelser, inte på på ytan i alla fall. Bill och Laura blir man inte besviken på.
idaho1981
2014-01-10
Vill så gärna ge filmen bra betyg för skådisarna är ju fantastiska. Speciell Linney och Murray. Men det hände för mycket och man vet inte vad man ska fokusera på och därför hinner man inte bli tillräckligt engagerad i nån karaktär, synd.
Mortiis
2014-01-10
Klart godkänd film som hade sina styrkor och sina svagheter. Kulturkrocken mellan det brittiska kungaparet och den amerikanska landsbygden är riktigt underhållande, samtidigt som man känner kungaparets desperation över krigssituationen i Europa, och relationen mellan kungen och Roosevelt är intressant och välgjord. Dock kommer romansen lite i skymundan och den blir aldrig riktigt intressant. Sedan verkar det som att Bill Murray snarare spelar Bill Murray än FDR, även om han i vanlig ordning är svinbra, med reservation för att jag inte riktigt vet hur Roosevelt faktiskt var som person.
Spidde
2013-05-30
Bra skådisar, men fullständigt oengagerande och väldigt seg. Ett rejält misslyckande på flera plan. Ser fram emot att se Bill Murray göra en bra huvudroll igen, för här lever han tyvärr inte upp till sin förmåga.
Visa äldre kommentarer »