3.4
3.4
Hype!
Dokumentär om grungescenen som uppstod i slutet av 80-talet i Seattle. Dessutom handlar den om medias överexponering av fenomenet grunge och hur absurt det kan bli. Här kommer de inblandade till tals.

Originaltitel | Hype! |
Regissör | Doug Pray |
Genre | Dokumentär, Musikal, 90-tal |
För mig som är relativt okunnig vad gäller grunge är det kul med vad som verkar vara ett försök till en mer heltäckande bild av Seattle-scenen än att bara lyfta fram de fyra stora och deras hits. Inte bara en dokumentär om grunge, utan minst lika mycket om rockmusiken som sådan.
Mycket bra och respektfullt om vad en hype kan innebära. Bra intervjuer som kändes osedvanligt nyktra och självdistanserade, trots att filmen spelades in redan '96.
målar en levande bild av hela grungescenen i Seatle och förvirringen däri. Massor av skön musik
Det visade sig att mina förväntningar på denna var för höga. Det hade varit mer givande om man fokuserat lite mer på några band och inte bara ägnat sig av konstant namedropping. Men jag älskade dom korta liveklippen och det var ändå hyfsat intressant och givande med en udda infallsvinkel.
Bra och intressant. Kul att mindre kända band tas upp!
Roligt o lärorikt att se. Nu ska jag leta reda på en riot grrrl-dokumentär.
Finns på youtube. Älskar musiken och det är riktigt intressant att se hur det verkligen var/hur det verkligen gick till.
Första halvan är riktigt bra och intressant, sen orkar man bara traggla samma saker om och om igen.
den finns om man letar nog hårt
lite omöjlig att få tag på... hur många ex kom den här ì? 3, 4?
Hatar när man inte kan få tag på vettiga filmer. skit...