2.4
2.4
I Give It a Year
Ända sedan de träffades på en fest har den ambitiösa Nat och den mindre lyckade författaren Josh varit ett lyckligt par, trots sina skillnader. Deras bröllop är en dröm som blivit sann, men deras familjer, vänner och till och med prästen som viger dem är inte övertygade att det kommer att hålla...

Originaltitel | I Give It a Year |
Regissör | Dan Mazer |
Manus | Dan Mazer |
Genre | Komedi, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Rose Byrne, Rafe Spall, Anna Faris, Simon Baker (I), Minnie Driver, Jason Flemyng, Stephen Merchant, Jane Asher, Clare Higgins, Olivia Colman, Alex MacQueen, Anna Skellern, Alisha Bailey, Daisy Haggard, Joseph Millson, Djalenga Scott, Kerry Howard |
Nej
En del riktigt roliga scener med garv!
Lättsmält.
Den balanserar hela tiden på gränsen, men landar på rätt sida (fast jag borde inte tittat tillsammans med 12-åringen). Merchant är skitjobbig, och det funkar. Men sen kommer slutet och man vill bara kasta upp. Då skrattade jag mest åt dotterns skämt: "Det påminner om reklamen Skulle gått till specsavers."
En parodi på en romcom-parodi.
Inte speciellt bra. Stundtals riktigt jobbig. Slötittade mest, annars hade den kanske fått ännu lägre betyg.
Hade kanske kunnat klättra upp till en tvåa om den var 15 år gammal och NÅGOT ENDA skämt kändes nytt. Istället kör man konsekvent genom hela filmen på trötta skämt som vi sett förut i massvis av filmer; pinsamma talet på bröllopet, påkomna med sexbilder av svärföräldrarna, gifta kompisparet som hatar varandra, den usla terapeuten som inte bryr sig om paret - the list goes on. Timingen hos skådisarna är katastrof (är det folk från engelska deckare som ska försöka vara roliga?) och klippningen en gåta, nästan varje scen pågår för länge. Synd att Stephen Merchant skämmer ut sig i detta sammanhang och brittisk film visar att man är ljusår från hollywood.
Komedi precis i min smak, det vill säga en sådan som faktiskt har skämt och massa fulroliga saker i sig. Ingen fantastisk film, men absolut rolig. Något som lyfter betyget från en tvåa till en trea är att fokus faktiskt ligger på skämtandet och det roliga och inte på den romantiska historien, vilket ofta är fallet i romantiska komedier. (Missförstå mig rätt, en romcom kan bli riktigt bra med fokus på romantiken också, men i detta fallet passade det mycket bra med fokus på humorn). Stadig trea.
Knäpp komedi som från början verkar förutsägbar, men som överraskar!
Anledningen till att jag valde att se denna filmen handlade om skådespelarna i rollistan. Anna Faris, Rose Byrne och Stephen Merchant är alla favoriter hos mig. Jag hade också en förväntan att få mig en film a la Notting Hill men jag hade fel. Hela historien är varken romantisk eller rolig och karaktärerna är otroligt svår att tycka om. En riktigt miss. 1+