2.3
2.3
I gult och blått
Jerker går i sista ring i gymnasiet, och hans liv kretsar kring fotboll och flickvän. Jerkers far försöker stoppa hans fotbollsplaner. Men snart upptäcks Jerkers talanger av fotbollsklubben BK Stella.

Originaltitel | I gult och blått |
Regissör | Elof Ahrle |
Manus | Carl-Adam Nycop, Elof Ahrle, Tage Holmberg |
Genre | Komedi, 40-tal |
Skådespelare | Elof Ahrle, Einar Axelsson, Ann-Margret Bergendahl, John Botvid, Gösta Cederlund, Kaj Hjelm, Christian Bratt, Inga-Bodil Vetterlund, Agda Helin, Curt Siewers, Naemi Briese, Artur Rolén, Julia Cæsar, Ulf Qvarsebo |
Det får väl bli en tvåa, tack vare Kaj Hjelm som kliver in och fyller en hel del av det tomrum som uppstår i och med den bleka insatsen av huvudrollsinnehavaren.
Avskyr sportfilmer överlag, men jag gillar ju gammal söderslang och John Botvid och Julia Caesar. Dessutom dyker ju både Per Albin Hansson och V-Gurra upp i cameoroller och det är ju inte fy skam för en film från Svensk Talfilm. Fin humanistisk människosyn av Elof Arhle också. Det får bli tummen upp, trots allt.
Söderslang à la 40-tal är underbart, men naturligtvis är handlingen alltför konventionell och fantastiskt humoristisk är den inte.
Ahhh I gult och blått, den här filmen har jag sett minst 50 ggr. Den har allt glada sånger, sköna karaktärer och så har den Elof Ahrle!!!
Mycket bra film med underhållning på bra spel..tack vare stora skådisar som Ahrle-Hjelm-Borvid i huvudrollerna.
Håller med Dr Quinn...Småkul rulle och speciellt när jag vaknade way to early :D
Men John Botvid är ju med. Och han är alltid kul =)
"Naäe, va e'rä här!? Tror farbror jag står och valsar!?"
Det är den lilla ungen och hans kommentarer som utgör 3:an.
En löjlig och jobbig film med usla skådespelarinsatser! Gillar inte heller när de sjunger i filmen. Förutsägbar och helt meningslös!
Så att ingen ska missa den! Det är svaret.