Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

I hetaste laget


När Chicagomusikanterna Joe och Jerry råkar bli vittnen till ett maffiamord, tvingas de ta till flykten på ett tåg till Florida, utklädda till Josephine och Daphne, de nya medlemmarna i ett flickjazzband. Deras förklädnad är perfekt... ända tills de båda förälskar sig i sångerskan Sugar och en miljonär börjar uppvakta Daphne. Och maffiabossen är fortfarande på jakt efter dem...


Originaltitel Some Like It Hot
Regissör Billy Wilder
Manus Billy Wilder, I A L Diamond
Genre Komedi, Romantik, 50-tal
Skådespelare Jack Lemmon, Tony Curtis, Marilyn Monroe, Joe E Brown, George Raft, Pat O'Brien, Nehemiah Persoff, Joan Shawlee, Mike Mazurki, Dave Berry
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4907
Filmnummer 3619

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av Anonym
Detta är troligtvis världens bästa komedi någonsin och utan tvekan en av de mest kända. Tre världsstjärnor i toppform i huvudrollerna; Tony Curtis, Jack Lemmon och Marilyn Monroe som alla gör ...   Läs mer »

Kommentarer


mammene
2022-05-16
Fart och fläkt från början till slut. De två "killarna" Jack Lemmon och Tony Curtis hade verkligen fullt upp. Här tog man kanske lite enkla poäng, men jag måste säga att de gjorde det bra, även om jag ibland kunde tycka att det blev lite larvigt så skrattade jag gott och självaste Marilyn Monroe kom lite i skuggan. Befriande och roande, replikerna skulle kanske få någon överkänslig att sätta i halsen , ingen rädsla här inte.
Dream
2020-12-31
Billy Wilder gjorde mycket bättre storys än detta. Den här lever ganska mycket på Marilyn Monroe, en film som Elvis Presley hade velat göra, men aldrig fick. Sen är det kul med en rätt så tidig maffia rulle, men just när det gäller Maffia temat har det gjorts bättre filmer senare. Dock har filmen sin charm. Betyg 3.
hsimpson
2019-12-09
Småkul, men har gillat Wilders mörkare filmer betydligt mer. Stark trea, möjlig höjning vid omtitt.
Ful_fisk
2018-05-22
Rolig, snygg och välgjord komedi med suveräna skådisar i högform! Måhända inte lika bra som Billy WIlders bästa draman, men ändock högklassig och skitbra. Fantastisk slutscen.
Lotso
2018-04-14
I sin helhet är detta en underhållande film som verkligen levererar de goda bitarna. Skådespelarna går verkligen in i sina roller och när de har kul har tittaren kul. Humorn även ifall jag missade ett par så är det en dialogfylld komedi som verkligen bara har ett enda skämt under två timmar, två killar är utklädda till tjejer. Men Billy Wilder får det att funka och som Roger Ebert sa. Filmen är mer eller mindre om sex, men låsas vara om kriminalitet och girighet. Med andra ord, en film före sin tid.
myslas
2017-01-06
Ungefär så roligt som det kan bli. Jack Lemmon och Marilyn Monroe briljerar verkligen.
RustyFilm
2016-12-05
En äkta klassiker som har det mesta, bra skådespelare, ett fantastiskt manus, högt underhållningsvärde, mycket rolig och även lite spännande. Komediernas komedi. Om Casablanca är svart/vita filmens 40-tals etta så är det här 50-talets motsvarighet
Raimo_1985
2016-11-30
Nä det var det inte alls förresten, Hur man får en miljonär var den första.
Raimo_1985
2016-11-30
Först tyckte jag bara det var supertramsigt och löjligt och jag pallade inte riktigt med, ska de hålla på så här i två timmar tänkte jag. Sen blev den rolig och växte till en tidig, radikal queer-film. Detta är min första Marilyn Monroe för övrigt.
JenLane
2016-09-17
Visas på Biograf Victoria i Stockholm imorgon kl 20:30! Mer info här: https://facebook.com/events/1800789006823678/
Visa äldre kommentarer »