Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

I mördarens spår - Själavårdaren


DCI Jane Tennison flyttas till ett nytt distrik och hamnar på sedlighetsroteln. Men snart har hon hand om en mordutredning ändå, eftersom en 17-årig prostituerad pojke hittats i en nedbrunnen lägenhet. Spåren leder till pojkens brutale hallick och sedan vidare till några av samhällets mer respekterade personer ... Samtidigt som hon försöker lösa mordet och kämpa mot den sexism som hon till viss del fått vänja sig vid på polisstationen, måste hon tampas med högre instanser som till varje pris vill undvika en skandal.


Originaltitel Prime Suspect 3 - Keeper of Souls
Alternativ titel Prime Suspect 3, I mördarens spår 3
Regissör David Drury
Manus Lynda La Plante
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Helen Mirren, Richard Hawley, David Thewlis, Ciarán Hinds, Tom Bell (I), Mark Strong, Mossie Smith, John Benfield, Jack Ellis, Philip Wright, Struan Rodger
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 208
Filmnummer 32033

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Roswall
2017-05-30
Tycker den är snäppet bättre än de två tidigare.
Krille80
2014-11-03
I de två tidigare omgångarna av miniserier har längden på 200 minuter ar en tillgång. Denna gången när historien inte är lika stark så blir det istället en nackdel. Sedan känner jag att homosexualitet och pedofili sammanblandas i denna historien. Att miniserien har 20 år i nacken förlåter inte riktigt det.
Zipper
2013-07-30
Sammanblandningarna av homosexualitet och pedofili stör rejält. Inte ens det faktum att serien har ca. 20 år på nacken kan ursäkta det. Däremot är detta en rätt intressant skildring av korruptionen inom poliskåren och hur vissa håller varandra om ryggen till varje pris. Ingen Prime Suspect har hittills nått upp till en fyra. Synd, och förvånande.
Ola_Schubert
2010-03-28
Tja, en iof välgjord film, Helen Mirren levererar som vanligt. Dock är jag lite trött på dessa ständigt återkommande "manliga sammansvärjningar". Dock framställs, i motsatts till många svenska filmer, en hel del män som vettiga också. Intrigen är intresseväckande men knappast så fängslande att det skulle kunna bli en tyra i betyg. Istället så får det bli en mycket stark trea i stället.
KlaraSofia
2009-12-26
Njae..... jag är ju alltså inte lika såld på denna filmtipsfemma. För det första gillar jag inte lösa trådar i slutet. Telefonsamtalet borde nämnts i slutförhöret eller så skulle man fortsatt några scener till. Visst den håller vår uppmärksamhet vid liv, och det gör trean stark, men mordgåtor brukar hålla oss fängslade. Mirren levererar dock högklassigt i vanlig ordning, och jag gillar också snuten som byter sida. Viktigt att visa den respekt och lojalitet som duktiga, genuina och medmänskliga poliser kan uppväcka hos mindre seriösa kolleger.
benoit
2007-12-11
Lika obehaglig/spännande som de andra i serien....
Arensberg
2006-10-08
helt ok, men absolut inte den basta i serien, dock ett plus for att introt ar sa oroligt Lynchiskt....
Moj
2005-12-22
Men kom igen nu, lite saklighet i kommentarerna tack. Den har hitintills fått 5 femmor, 5 fyror och 8 treor - inga tvåor eller ettor. Folk verkar gilla den, med rätta. Personteckningarna och skådespeleriet är på topp.
Lucyinthesky
2005-07-03
Intressant, men alldeles för lång...