Hamilton - I nationens intresse
Carl Hamilton lyckas infiltrera en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen. Men ligan utsätts för en plötslig dödlig attack av en väldrillad grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton kommer undan massakern, men raketerna är spårlöst försvunna.

Originaltitel | Hamilton - I nationens intresse |
Alternativ titel | Hamilton: In the Interest of the Nation |
Regissör | Kathrine Windfeld |
Manus | Hans Gunnarsson, Stefan Jaworski, Stefan Thunberg |
Genre | Drama, Action, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Mikael Persbrandt, Pernilla August, David Dencik, Gustaf Hammarsten, Peter Andersson, Liv Mjönes, Leo Gregory, Tommy Sporrong, Fanny Risberg, Dan Ekborg, Lennart Hjulström, Sandra Andreis, Jason Flemyng, Kevin McNally, Saba Mubarak, Ray Fearon |
Trams, börjar tyvärr inse att nästan all svensk film suger--- Det finns ju alla fall fler sämre filmer än det finns bra filmer!!!
Klyschig handling och träig dialog - men det blir godkänt betyg i alla fall.
Okej men torr och platt. Persbrandt skiftar mellan att axla huvudrollsskapet och att inte göra det, och mest kännas som en birollare. Känns lite som att det händer hälften så mycket som i en vanlig film. Några ganska modiga grepp.
Svag trea men bra tempo. Sidospåren får inte så mycket intensitet eller fokus. Det första dåligt det andra bra, svår balansgång.
Storyn känns som en uppiggande och relativt fräsch del. Trots det lyfter filmen inte riktigt i den kraft man förväntar sig. Mer av en katt-och-råtta-lek under hela seansen. Visst finns det skickliga och övertygande insatser från skådespelarna likväl som mindre bra. Persbrandt är som alltid skicklig och anpassningsbar till rollen han axlar och gör denna till en relativt stabil pjäs.
Totalt värdelös! Bland det sämsta jag sett!
Svenskar leker hollywood, sällan lyckat. Ej eller här. Det ligger i nationens intresse att denna film inte få mer än 2 i betyg.
En spännande Hamilton. Mikael Persbrandt spelar Hamilton väldigt övertygande. Flera duktiga skådespelare och en kunnig regissör har lyckats få ihop en bra film. Jag ger en fyra.
Jag har jättesvårt för Perbrandts engelska, den dra ner hela stämningen. Det är ändå ett OK försök av svensk film så därför får den en väldigt svag trea.
Trots att jag visste att Sverige inte kan konkurrera i kvalitè och originalitet med USA när det gäller actiont/hriller-genren så gav jag ändå denna film en chans. Någonstans hoppas jag fortfarande att Sveriges filmskapande ska överraska mig. Detta var dock inte den gången för detta är så ooriginellt och helt enkelt dåligt att jag ville stänga av efter ca 40 min. Mikael Persbrandt ska dock inte lastas för han fungerar. Hamilton gör sig dock bättre som bok än som film.