I passionernas tid

Tidsandan under 1960-talet passar Sartre perfekt med sina illusioner, radikala debatt och fria uppfattning om sex och samlevnad. Som vänsterrörelsens egen världskändis reser han till Rom, Venedig, Havanna och propagerar starkt för frihet åt Algeriet. De Beauvoir är fortfarande Sartres livskamrat, men han bor med sin mamma och har öppet kontakter och förhållanden med andra kvinnor. Fransk miniserie.

Originaltitel Sartre, l'âge des passions
Regissör Claude Goretta
Manus Michel-Antoine Burnier, Michel Contat, Claude Goretta, Jacques Kirsner
Genre Drama, Biografi, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Denis Podalydès, Anne Alvaro, Maya Sansa, Frédéric Gorny, Élisabeth Vitali, Nino Kirtadze, Aurélien Recoing, François Aramburu, Emmanuel Salinger, Pierre Banderet

mammene
2014-01-18
Den här tyckte jag bättre om än "De älskande på Cafe de Flore", det här kändes mer förnuftigt och nästan lite dokumentäraktigt. Skådespelarna passade bättre i sina roller här och intressant med det politiska skeendet. Men jag har fortfarande svårt att fatta Bevours fascination över den självcentrerade Sartre, hans kommentar om henne är oslagbar att hon var intelligent som en man!!!
kennert
2008-01-13
Ett snäpp bättre än "Cafe de Flore".
Zipper
2008-01-10
Bra, men lite för lång och torftig för en fyra.
thelynx
2008-01-09
Vilken ironi att det är denna serie och inte filmen om Sartre/de Beauvoir ("De älskande på Café de Flore", också den från 2006) som visades på SVT i måndags, som fått namnet "I passionernas tid". Måndagens film som var ett vältrande i fransk nakenhet och erotiska relationer. Denna är istället mättad med politiska konflikter (och kryddad med lite intellektualism), på ett vis ungefär som att läsa ur en uppslagsbok. Men jag måste erkänna att jag smågillar denna i all dess torftighet. Den växer liksom litegrann för varje minut. Stark trea, kanske till och med aspirerar på en fyra.
Mackamela
2008-01-08
ruggigt bra film men e ändå lite osäker om d ska va en 3a eller 4a men lutar nog messt åt 4a =)