Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

I, Robot


I, Robot utspelar sig i en värld där robotar lever i harmoni tillsammans med människan - de tvättar våra kläder, styr våra flygplan och passar våra barn. Alla robotar lever enligt tre grundläggande lagar: En robot får inte skada eller låta en människa skadas, en robot måste lyda en människas order om det inte bryter mot första lagen och en robot måste försvara sin egen existens så länge det inte bryter mot de första två lagarna. Efter ett mystiskt självmord på robotfirmans huvudkontor kallas polisen Del Spooner in. Han är övertygad om att det är en robot som ligger bakom dödsfallet, trots att de tre lagarna förbjuder det.


Originaltitel I, Robot
Regissör Alex Proyas
Manus Jeff Vintar, Akiva Goldsman
Genre Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Will Smith, Bridget Moynahan, Alan Tudyk, Chi McBride, Bruce Greenwood, James Cromwell, Adrian Ricard, Jerry Wasserman, Shia LaBeouf, Fiona Hogan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18868
Filmnummer 20004

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av paycheck
En värld där roboten är som människans slav. Den tvättar, städar, är ens skyddsängel och passar barnen. Robotarna har tre lagar som de måste följa. När ett skumt självmord på robotfirma...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Filmer om en framtid där robotar finns i våran vardag är ingenting nytt. Men där exempelvis ganska långsamma A.I tar upp samhällsfrågor och en liten robotpojkes evighetslånga resa väljer I, R...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av FreddyKrueger
I, Robot handlar om en ganska nära framtid (år 2035) då man har byggt robotar som vandrar runt som helt vanliga människor. De hjälper till att göra folks sysslor medan vi människor slipper gör...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Rollywood
Året är 2035 och Chicago är inte alls sig likt om man ser på det vi känner igen från början av millenniet. Vi har nu robotar som utför sophämtning, hundrastning och matlagning. Dessa robotar ...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2018-06-26
Tröttsam i längden. Men tankeväckande story. Smith är ingen vidare skådis precis. Men karln har nån karisma som når ut genom tv n. Passar bra i såna här roller. Tyvär så blir slutresultatet light ointresse. 1+
widez
2018-02-06
Hyfsat underhållande med ett intressant tema. Inte den mest genomtänkta handlingen dock och dialogerna är överlag mediokra.
Rai
2017-11-28
Nop, är inte vidare förtjust i Will Smith, trots att har väl gjort några få bra filmer, men inte denna...
Hypostas
2016-12-23
Det är en trea om man spolar förbi en del tröttsamma och fult animerade actionsekvenser. (omtitt)
rebelscum
2015-10-05
Som om det inte räcker med att filmen är genomgående torr och bajsnödig, så är effekterna och den visuella stilen så plastig att man häpnar.
Rele
2015-07-24
En film med en fina effekter men inte så bra story. Jag ger en tvåa.
Krille80
2014-11-02
Snyggt gjord film men handlingen var rätt ordinär. Vill man se välgjorda effekter är den ok. Men kräver man ett manus som känns mer genomarbetat bör man spara sina pengar till något roligare. 3+
Tatty
2014-07-28
Har sett det förut och brukade tycka att den var seg och inte så bra. Nu när man sett den fler ggr är den inte så dålig än vad man tror. Spännande film med Will Smith. Han gör rollen bra.
LTT86
2013-08-21
Helt klart en mycket älskat film. Speciell för att Will Smith, min favorit skådespelare genom tiderna är med. Då kan ingenting gå fel.
ThePatient
2013-08-02
En robot är den bästa karaktären. Det säger en del. Men men, den levererar sina feta effekter och ett par vändningar.
Visa äldre kommentarer »