Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

I rymden finns inga känslor


Simon har Aspergers syndrom och tycker inte om förändringar. Han bor tillsammans med sin storebror Sam och hans flickvän Frida, men hon tröttnar på att deras liv ständigt måste anpassas till Simons behov av bergfasta rutiner och lämnar dem. Simon vill att allt ska vara som förut och när han inser att Frida inte kommer tillbaka bestämmer han sig för att själv hitta en ny flickvän till Sam.


Originaltitel I rymden finns inga känslor
Alternativ titel Simple Simon, Simple Simon - There Are No Feelings in Outer Space
Regissör Andreas Öhman
Manus Andreas Öhman, Jonathan Sjöberg
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Bill Skarsgård, Martin Wallström, Cecilia Forss, Sofie Hamilton, Kristoffer Berglund, Susanne Thorson, Per Andersson, Lotta Tejle, Ingmar Virta, Jimmy Edlund, Mats Qviström, Linda Skogh, Petra Nylander
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7196
Filmnummer 82746

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av Bezon
Bill Skarsgård spelar (i min mening lite knackigt) i den här filmen 18-årige Simon som har Asperger syndrom. Simon behöver ordning och struktur i sin vardag för att allt ska fungera för honom. H...   Läs mer »

Kommentarer


Abigor
2021-12-19
Underhållande, men egentligen för kort och innehållslös.
Albion
2020-04-15
Först och främst så är det här en varm och charmig film. Hur det är med att gestalta ungdomar med Aspergers på detta viset vet jag inte. Det känns som det är draget ganska långt till ytterlighet men prickar säkert väldigt rätt på många ställen och det är viktigt att uppmärksamma hur vardagslivet för närstående och dom själva kan se ut. Jag blev överraskat positiv av slutresultatet och petar dit en svag 4;a, dvs 4-
HansMoleman
2018-04-20
Klara brister, men ändå en charmig film.
gaskammarvalse
2018-03-23
Dåligt porträtt av assburgers men trevlig feelgoodkänsla
LizzyElisabeth
2018-03-11
Att h en son med AS gör att man förstår så mycket mer av denna film. Så viktig att se för att förstå...
Rai
2017-10-30
Den här filmen är egentligen inte alls så bra. Bill Skarsgård tolkning av en person med Aspergers syndrom går att diskutera, men å andra sida är ju inte Bill är någon direkt bra skådespelare. Jag har jobbat ganska mycket med människor just med Aspergers syndrom. Filmen får en 3 tack vare Cecilia Forss otroliga charm, karisma och skådespelartalang plus att filmen är inspelad i mina hemtrakter...

2017-02-08
Den här filmen ger en ganska felaktig bild av aspergare och det i kombination med en dålig story, värdelösa skådespelare som inte ens borde få roller i såpoperor och ett kasst foto gör det här till en riktig kalkonrulle.
Stygga-Vargen
2016-10-23
När Bill Skarsgård är den som presterar bäst kan det inte bli annat än dåligt.
supermancover
2016-10-17
Fyran kanske är snäll, men alltså så många bra aspie-fakta och förklaringar (jag är diagnostiserad med Aspergers syndrom själv), så den förtjänar ändå en fyra då den är VIKTIG att se.
AlbinWesley
2016-03-07
Den har ganska mycket störningsmoment för mig.. men det är ganska kul med all quirkiness och så, även om det kanske är lite väl mycket emellanåt. Äh jag kan inte säga att jag tyckte den var nämnvärt bra, men emellanåt så... och hyfsat underhållande.
Visa äldre kommentarer »