Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

I skräckens skugga


En försäkringsutredare ska leta reda på en av de största skräckboksförfattarna i USA och det blir en jakt som leder till en massa konstigheter. Var har han egentligen hamnat?


Originaltitel In the Mouth of Madness
Regissör John Carpenter
Manus Michael De Luca
Genre Thriller, Skräck, Fantasy, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Sam Neill, Charlton Heston, Jürgen Prochnow, Julie Carmen, David Warner, John Glover, Bernie Casey, Peter Jason, Wilhelm von Homburg, Frances Bay
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1595
Filmnummer 3103

Recensioner

Skapad 2019-11-24 av Anonym
Djup och nästan psykologisk (!) skräck av en av tidernas bästa skräckregissörer John Carpenter. Härliga foton och miljöer och supersnygga effekter. En mycket bra handling och Sam Neill huvudrol...   Läs mer »

Skapad 2019-11-19 av ray
Detta tillhör definitivt ett av John Carpenters mest originella verk. In the Mouth of Madness är en av filmerna i John Carpenters Apokalyptiska trilogi, Trilogin börjar med The Thing från 1982, fo...   Läs mer »

Kommentarer


PeterTheW
2022-08-29
Helt okej Carpenter. Originell, några scener är riktigt coola men däremellan so-so.
Ful_fisk
2020-01-14
Ball och skön Carpenter-rulle. Påminner mig återigen om hur färgstark skräckfilmsgenren en gång var. Idag är det bara en sörja av gråtoner och överdrivna ljudeffekter...
Zok
2019-01-16
Håller bra fortfarande som film och story, även om vissa effekter kanske inte gör det.
haajen
2017-02-01
Efter att ha sett om denna så höjer jag betyget, den är aningens ojämn men den har också flera scener som är bland det bästa Carpenter gjort. Stämningen är superb och desto tunnare gränsen mellan verklighet och fiktion blir desto bättre blir filmen. Färden till Hobb´s end och mötet med cyklisten är bland det bästa jag sett i skräckgenren.
Halofreak92swe
2016-10-21
Galen film höhö. Känns lite väl kort bara och jag hade gärna sett mer av alla häftiga specialeffekter som påminner mycket om The Thing! Annorlunda film, den är lite för random och inte tillräckligt läskig eller spännande för att få ett högre betyg. Jag gillar dock Sam Neill här, riktigt bra skådis.
adidas_29
2015-12-27
Som de flesta av Carpenters filmer börjar den sjukt starkt, för att sedan dala... Han syr ihop påsen lite väl snabbt i denna. En timme till skulle inte skada.... :D
Supernaut
2015-11-09
Jag kan komma att öka betyget till en femma när jag fått reflektera lite. Ett mästerverk av Carpenter, kanske det bästa Lovecraftinspirerade jag sett på en skärm. Ruggigt bra, snyggt och välgjort!
BrutusBeefcake
2015-09-27
Skön mindfuck av den gamla skolan. Carpenter levererar självklart ett gött soundtrack och en strålande Sam Neill i huvudrollen fullbordar den här fyran. Hurra! (10/15)
Jämte
2015-03-18
Riktig stark fyra. En av de bästa skräckfilmerna jag har sett tillsammans med The Thing, också av Carpenter. Gillar starkt Lovecraft-referenserna och metan.
StureStenhög
2014-11-12
Följer samma mönster som så många andra skräckfilmer. Uppbyggnaden är bra, jag gillar metainslagen, och jag blir indragen i scenariot och blir intresserad av att se vart de ska ta det här. Ganska snart börjar det dock bara hända en massa random saker, hela filmen kraschar rejält, och jag tappar intresset. Jag har lite svårt för filmer som inte följer tydliga regler, om precis vad som helst kan hända precis hela tiden så blir allt bara meningslöst. Inte speciellt imponerad av skådespelarna heller
Visa äldre kommentarer »