Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Ibland kommer de tillbaka


Tillsammans med sin fru och son flyttar Jim Norman från Chicago tillbaka till sin hemstad, där han fått jobb som lärare. Återkomsten får både glada och sorgliga minnen att dyka upp. En avlägsen tågvissla för Jims tankar 27 år tillbaka i tiden. Då bevittnade han hur hans äldre bror blev dödad av ett gäng ligister inne i en tågtunnel. Mördarna hann aldrig undan, utan blev påkörda av ett tåg och dog. Det är med blandade känslor som Jim återvänt. Till en början flyter deras liv normalt, men så en dag blir en av Jims elever mördad. Och så en till. Och så ytterligare en. Men antalet elever i klassen förblir konstant. Nya ansikten tillkommer vart efter. Eller är de kanske inte nya? Filmen är baserad på en Stephen King-roman.


Originaltitel Sometimes They Come Back
Regissör Tom McLoughlin
Manus Lawrence Konner, Mark Rosenthal
Genre Drama, Skräck, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Tim Matheson, Chris Demetral, Brooke Adams, Robert Rusler, Robert Hy Gorman, William Sanderson, Nicholas Sadler, Bentley Mitchum, Matt Nolan, Tasia Valenza, Chadd Nyerges
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1140
Filmnummer 5596

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av mampyra
Vet man inte vad denna film handlar om innan man ser den, får man lätt en känsla av att den inte handlar om det den gör. Klen idé att göra en film på, men det var värt ett försök. Och ett f...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2019-05-21
Denna filmen kom man ihåg som extremt läskig & otäck när det begav sig. Fin-fin obehaglig känsla rakt igenom. Helt klart en av Kings starkaste alster.
Rai
2019-01-27
Haha var livrädd för den här filmen när jag var liten. Tror knappast jag skulle vara det om jag såg den idag..
Bumbi78
2018-02-27
Minns att jag gillade den här som barn, så det var kul att se om den nu. Den åtm då typiska Stephen King-känslan infinner sig direkt och även om filmen i sig inte är något märkvärdigt är det ändå en fullt hållbar rysare och ett oklanderligt hantverk. Här finns vibbar från andra Kingfilmatiseringar såsom, Pet Sematary, Christine och Stand by me.
mahasarakam
2017-09-13
En äkta gammal Steven King-historia. Mycket underhållande.

2015-05-16
En teveproduktion och de lider ofta av en begränsad budget. Så även här, men det är en ovanligt bra teveproduktion likväl. Hade gärna sett att regissören hade lagt ner lite mer energi på att skapa en bättre visuell atmosfär samt att göra bitar av filmen något mer intensiv. Det blir lite väl slätstruket. Men överlag är detta ändå i mina ögon en bra film baserad på Stephen King. 6/10
Fläskkäft
2015-03-14
En väldigt typisk Stephen King-berättelse och den är faktiskt inte så dum. Det handlar om att göra upp med sitt förflutna och gå vidare. Ligisterna är härligt uppkäftiga och nonchalanta, deras bil är grymt cool och den sprutar eld. Bråkstakarna och skolungdomarna ska just föreställa ungdomar men alla ser ut att vara mellan 25 och 30 bast. Uppgörelsen kan tyckas vara lite over the top men jag hade inga större problem med den. Denna hyrde jag när den var videoaktuell 1991 och att jag kommer ihåg det betyder väl att jag är en filmnörd. =)
BrutusBeefcake
2014-05-08
Standard King där det som vanligt spårar ut framåt slutet. Gillade raggarna dock. (5/15)
Dutch
2014-04-24
Raggare från helvetet, jag gillar det.
JockeS
2014-02-12
Jag börjar mest undra vad som hände i Stephen Kings ungdom som fått honom att inkorporera besinningslöst onda greasers med stilettkniv i så många av sina verk.
-kakihara-
2014-02-10
Svag trea.
Visa äldre kommentarer »