Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Ice Storm


Året är 1973 i New Canaan, Conneticut. Den sexuella frigörelsen och polyestermodet har nått förorterna, liksom Watergate-skandalen. Under tacksägelsen drar ett snöoväder fram och staden blir isolerad, sociala tabun luckras upp och gränsen mellan ansvar och oansvarighet blir suddig.


Originaltitel The Ice Storm
Regissör Ang Lee
Manus James Schamus
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Sigourney Weaver, Christina Ricci, Tobey Maguire, Katie Holmes, Kevin Kline, Joan Allen, Elijah Wood, Henry Czerny, Adam Hann-Byrd, Jamey Sheridan, David Krumholtz, Allison Janney, Kate Burton, Jonathan Freeman, Michael Cumpsty
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5877
Filmnummer 3102

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av
Starkt drama av Ang Lee, baserad på en bok av Rick Moody. En film om två familjer i medelklassens Connecticut och hur deras vardag utvecklas till en tragedi med sorg och frustration. Året är 1973...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2024-02-29
Sällar mig inte in i hyllningskören av Ice Storm. Välskrivet drama, men karaktärerna känns mest som deppiga karikatyrer av sig själva.
Albion
2024-01-17
Omtitt efter 18 år. Det finns något lockande med denna film trots att den egentligen är kolsvart och sjuder av gravt deprimerande dekadens, kanske än mer i det ungdomliga sidospåret. Snygga detaljer och bra skådespelare bidrar nog till att man ändå gillar detta. En riktigt gott hantverk av Ang Lee. Betyget blir en svag 4;a, en sänkning med en halv grad sedan sist. 4-
Stygga-Vargen
2017-08-03
Stör mig lite på slutet men annars är filmen väldigt bra.
RustyFilm
2016-12-10
En relationsfilm om tilltrasslade förhållanden och ytlig maskhållning. Filmen är vacker, detaljrik och tidstypisk (70-tal). Men filmens mörka och höstlika stämning och den tramsiga handlingen gör att den inte tar tag i mig till 100 %.
AddeColciago
2016-10-31
Fint drama om stora känslor i en liten stad.
Dele
2016-03-22
Snygg och kompetent gjord historia med en trevlig melankolisk stämning lätt att tycka om. Lite för svulstigt berättat för min smak. Synd. Betygstrean är stark.
mammene
2016-01-13
Känslan är att det ligger något i luften, både fysiskt och mentalt och under tiden rullar livet på i förortsidyllen, som livet gör. Det är en smygande känsla och det gillar jag, lite konstigheter här och där som man får fundera över, och inte alltid så sympatiska. Tidskänslan och bra skådespelare höjer upplevelsen och Ang Lee fortsätter att vara en av mina favoriter.
StureStenhög
2016-01-11
Det är min slags film det här. Det råder ingen tvekan om den saken. Komplexa karaktärer som har hamnat allmänt fel i tillvaron, och en regissör som med rätta tycker att det är fullt tillräckligt att bygga en film på. Och som han gör det. Det finns onekligen en speciell stämning och udda detaljer här, men det är ändå karaktärerna som hela tiden får stå i centrum, och jag fascineras av dem alla. Man anar hela tiden varför de beter sig som de gör, men inga förklaringar skrivs oss på näsan, vilket gör det till en intressant film att fundera kring. Skådespeleriet är dessutom utmärkt från samtliga inblandade, och den väl återgivna tidsperioden är oumbärlig utan att för den sakens skull ta över showen. Bara att lyfta på hatten för Ang Lee, få filmskapare har lyckats så bra med att tränga sig in under ytan på den amerikanska förortsidyllen

2015-04-25
Intressant och metafortjock film i vackert höstdystra miljöer. Fängslande nog, med goda rollprestationer och en gnutta humor i det triviala eländet.
LTT86
2015-01-11
Okej, så vi har Kevin Kline, Joan Allen, Sigourney Weaver, Christina Ricci och Elijah Wood. Som jag tycker är extrem bra skådespelare. Så varför gillar jag inte nånting av vad dom gjorde i filmen. Med alla dom bra skådespelarna i samma film borde det ha fångat min intressent. Men ingenting fångade min intressent, det var så ointressant hela filmen och det är sorglig. eller det började bli intressant i slutet, men det var då för sent. Jag slutade bry mej vid den stunden.
Visa äldre kommentarer »