Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Ichi the Killer


Ichi är ett Frankenstein-likt monster som slits mellan en förvirrad oskuld och sexuellt våld. Yakuza-bossen Anjo försvinner och jakten på honom leds av Kakihara, en blonderad och piercad skämtare med ett gapande ärr som förlänger munnen.


Originaltitel Koroshiya 1
Alternativ titel Ichi the K1ller, Koroshiya Ichi
Regissör Takashi Miike
Manus Sakichi Satô
Genre Drama, Komedi, Action, Kriminalare, Thriller, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Tadanobu Asano, Nao Ohmori, Shinya Tsukamoto, Paulyn Sun, Susumu Terajima, Shun Sugata, Toru Tezuka, Yoshiki Arizono, Kiyohiko Shibukawa, Satoshi Niizuma, Suzuki Matsuo, Jun Kunimura, Hiroyuki Tanaka, Hiroshi Kobayashi (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2925
Filmnummer 6402

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Mat1az
Någon som är sugen på lite sado-masochistiskt ultravåld från Japan? Då är den Manga baserade filmen Ichi the Killer ett mycket bra alternativ. Filmen berättar om den mystiske lönnmördaren I...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Skriver om den holländska utgåvan: Kakiharas boss har försvunnit under mystiska omständigheter. Alla tror först att han har flytt med en brud och ett antal miljoner Yen. Ingen är direkt glad ö...   Läs mer »

Kommentarer


ZoIX
2022-07-14
Nja. Det här håller inte riktigt ihop, slarvigt berättat. Har man även läst mangan är det en riktig besvikelse. Hur man har spökat ut Kakihara och tvillingarna är obegripligt. Asano har inte i närheten av den pondus eller det utseende som krävs för att gestalta Kakihara.
Zebulonm
2017-12-21
Kass handling...
RustyFilm
2016-12-11
Det står VARNING på konvolutet. Det är befogat för det här är en riktig skitfilm men enligt undertexten är det chockerande våldsamheter som det varnas för. Om målet är att skrämmas och chockera måste man ha förmåga att bygga en stämnings bas. Här staplas bara splattereffekter på varandra. Försöken att krydda det hela med sjuk humor gör det hela bara värre. Nä, det här befinner sig på en låg och barnslig serietidningsnivå. En kass film är det som fått alldeles för höga omdömen i pressen (japansk filmkonst är överlag överskattad)

2015-06-13
Alltid diggat denna.
Ghostface
2015-02-08
En våldsopera värd namnet med ett stort antal karaktärer. Vissa scener är visuellt väldigt kreativa men av någon anledning så intresserar filmen inte mig på djupet.
PapaUbu
2014-12-14
Stabil fyra. Rått och hårt, dock utan det där lilla extra.
ted_the_one
2013-02-22
Onödigt tillkrånglat narrativ där få saker känns logiska och rimliga. Horribla CGI effekter. Inga som helst karaktärer att tycka om och en alldeles för lång speltid. Ettan är farligt, farligt nära, men tyckte killen som satt i en tv var ganska skoj så det räddar filmen lite.
Morwenna
2013-02-01
Jaaa... Japaner måste vara riktigt skruvade...
Johan_G
2012-12-31
Väldigt intressant film, men den är lite ''jobbig'' att kolla på vid vissa delar, och hade större förhoppningar på avslutningen. men Känns som den är lite för bra för att vara en 3:a bara, så en svag 4. Tadanobu Asano är en väldigt stor del till betyget för en grym karaktär.

2012-11-21
Jag måste erkänna att våldet faktiskt är intressant till en viss del, men knappast något som håller uppe ett särskilt stort intresse för denna annars konventionella film.
Visa äldre kommentarer »