Miljöterroristerna

En dokumentär om organistationen ELF:s (Earth Liberation Front) medlemmar och varför de brände ner byggnader i USA som ett sätt att rädda naturen. Intervjuer både med polis, aktivister och anhöriga. Dokumentären visar ett annat sätt att se på aktiva demonstranter och tvingar den som ser den att reflektera över rätt och fel samt vem som egentligen är skurken.

Originaltitel If a Tree Falls
Alternativ titel If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front
Regissör Marshall Curry
Manus Matthew Hamachek, Marshall Curry
Genre Dokumentär, 2010-tal

LacombeLucien
2015-05-30
Bra film som lyfter fram fascismen och korruptionen i systemet.
Rehn108
2014-08-17
En första halva där jag mest blir upprörd över rättshaveristerna som ohämmat får rättfärdiga det ena efter det andra, följt av en mer nyanserad och betydligt bättre andra halva. Det halvdåliga betyget kommer sig dock av att jag tycker dokumentären var oengagerande. Upplägget, berättandet av händelseförloppet är trist.
pungsnigel
2013-11-14
Otroligt gripande
coastaltown
2012-11-27
synd att miljöfokuset försvinner efter 30-40 minuter.
Afflicter
2012-09-07
Egentligen ganska opartisk, vilket är skönt att se i en dokumentär. Attackerna mot skogsindustrin kan ifrågasättas, men hästslakteriet förtjänade antagligen att brännas till marken.
Dele
2012-06-12
Tappar lite grann när filmen smalnar av och släpper miljöfrågorna, men på det stora hela en välgjord och intressant dokumentär där flera parter förtjänstfullt får komma till tals. Svag fyra.
bossei
2012-05-10
Mycket bra första halvlek. Definitivt tänkvärd och man förstår "terroristernas" frustration. Andra halvan av filmen är dock lite för mycket deckardrama. Hade varit intressantare om dom fortsatt att diskutera själva miljöfrågorna.
emilstjernholm
2012-04-27
Spännande, framförallt under första delen, men inget som direkt griper tag.
Ponsbach
2012-04-26
Den här dokumentären var gripande på flera nivåer. Då främst på hur vi förstör vår jord men också hur det skulle gå för aktivisterna.
claudiomarino
2012-04-22