Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

If Beale Street Could Talk


Tish är 19 år och Fonny är 22 år, de har varit vänner sedan barnsben och är nu förlovade och planerar en framtid tillsammans samtidigt som de väntar sitt första barn. Lyckan krossas när Fonny blir arresterad och får fängelse för ett brott han inte har begått, deras föräldrar gör allt de kan för att få hem Fonny till Tish och bevisa hans oskuld.


Originaltitel If Beale Street Could Talk
Regissör Barry Jenkins
Manus Barry Jenkins
Genre Drama, Kriminalare, Romantik, 2010-tal
Skådespelare KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo, Teyonah Parris, Michael Beach, Aunjanue Ellis, Ebony Obsidian, Dominique Thorne, Diego Luna, Finn Wittrock, Ed Skrein, Emily Rios, Pedro Pascal, Brian Tyree Henry, Dave Franco, Kaden Byrd
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 183
Filmnummer 132439

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


elibaaba
2020-07-16
Tycker huvudrollsinnehavaren gör det otroligt bra med sitt återhållsamma skådespel. 'Jag ser tyngden hon bär. Sorgen i hennes uppenbarelse. Gillar att den är lågmäld och långsam. Fint foto med högklassig ljussättning som sätter ton och atmosfär tillsammans med ljudläggningen. Klippning också fint.
finkan
2020-04-08
Fångade inte riktigt mitt intresse
PeterTheW
2020-01-03
Historien i sig är bra och det är en viktig del av vår historia att belysa, men tempot är ju... Segt. Man hade lätt kunnat kapa ned en kvart på speltiden utan att göra avkall på berättelsen.
LillaBlåaMus
2019-11-08
Varför de vill vara tillsammans? För att bandet de knöt i barndomen har hållit. Inte lika bra som Moonlight, men den lyckas trots vissa brister uppröra och beröra. Plus för ljudet.
abnormal
2019-10-11
Det finns lite snyggt foto och en del bra scener, men överlag är den lite seg och ingen av huvudkaraktärerna är särskilt likeable, vilket gör en mindre engagerad. Lite oklart varför de vill vara tillsammans också, för de verkar inte särskilt bra tillsammans.
mammene
2019-07-18
En svag trea kan den få i dess försök att berätta, nästan lite dokumentärt. Kändes som man då ville förstärka de "onda" och också det "goda", mest då visa den anklagades fina sidor som då kom att stå i motsats till brottet. Det hela kändes teatraliskt och sensuellt, och det visades en av de finaste och ömmaste kärleksscen jag sett på länge.
StureStenhög
2019-07-18
Det känns hårt att kalla det här för en dålig film, men jag kan tyvärr inte heller sträcka mig till att säga att den är bra. Historien håller mig iaf intresserad, och att fokus ligger på familjen snarare än kampen mot omvärlden och rättsstaten är till filmens fördel. Skildringen av hur det är många fler än den felaktigt anklagade som drabbas är dess styrka. Den sämsta scenen är istället den med skurkpolisen, så det var nog tur att vi inte behövde se mer av det. Men det finns också något livlöst och onaturligt över hela filmen. Jag har svårt att tro att det beror på inkompetens, det bör vara ett medvetet stilgrepp, men jag kan inte påstå att jag förstår poängen med det. I slutändan säger man heller inget nytt, och den lämnar inget kvarvarande intryck. Det sistnämnda går nog helt emot vad man försökte göra. Hyfsat stark tvåa
KimEkberg
2019-02-25
Om man är på ett lökigt humör är ju detta bland det mer njutbara som går att ägna sig åt. Utsökta scener ur konstnärens ateljé, smäktande musik och fagra färger. Att den till skillnad från Moonlight rör sig i cis-kretsar gör väl att de präktiga protagonisterna känns aningen mer osoft, men tack och lov finns det nyanser i världen runtikring.
Björkman
2019-02-24
Film om orättvisa i onödigt långsamt tempo innehållandes några okej familjescener och dialoger. Hade kunnat bli mer intressant med ett bättre berättarspråk, man överöses med relativt tunna kärleksscener där merparten inte tillför mycket. Skön noiremusik finns i filmen, dock är denna något repetitiv ibland och inte helt passande denna typ av film.
Tonti
2019-02-23
Gillar det upphöjt smäktande, att den frotterar sig i sina enskilda scener så grundligt. Foto och musik är suveränt. Men lite för gulligt ändå, med badskummande barn och sånt, som jag kunde levt utan. Fin film.
Visa äldre kommentarer »