Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Ikaros


Bryan Fogels ursprungliga plan var att göra en dokumentär om doping inom sporten där han själv provar förbjudna preparat för att se om han kan förbättra sin insats i ett etapplopp för amatörcyklister. Under arbetet med dokumentären kommer han i kontakt med Rodchenkov som arbetar för ryska antidopingbyrån, men i hemlighet själv hjälper proffsidrottare att dopa sig. Filmen utvecklar sig till en dokumentär som avslöjar ett omfattande dopingprogram som är sanktionerat av ryska staten.


Originaltitel Icarus
Regissör Bryan Fogel
Manus Bryan Fogel, Jon Bertain, Mark Monroe, Timothy Rode
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 357
Filmnummer 126945

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2021-04-09
Fascinerande film där det verkligen är jättespännande att följa filmen från vad den var tänkt att vara till vad den kom att bli. Den lämnar dock ett par saker obesvarat och det håller den tillbaka. Men en rätt stark trea.
foppa99
2018-06-08
Intressant ämne. Men det som utmålas som ämnet i början försvinner helt o en rörig fortsättning följer
Jopparn
2018-04-16
Det här var ruggigt bra! Jag är inte sportintresserad men är nära att ge den en femma.
dafreakish
2018-03-21
Ohyggligt intressant dokumentär om Rysslands statligt finansierade dopingprogram. Filmen är egentligen bara ett sammanträffande då tanken aldrig var att göra en film om just detta. Därmed rycks man med på samma sätt som filmskaparna också gör. Det är gjort med energi och driv men trots detta tappar den i tempo ibland och även om det inte finns transportsträckor så känns det ibland så. Stabil fyra.
Kayuzuzu
2018-02-13
Underbar dokumentär! Så spännande - som en riktig thriller! Tyvärr var den svår att hänga med i i början då jag inte förstod exakt vad den handlade om, men ryssen med grå mustasch var så charmig att jag var hooked! Måste ses!
annihilat0r
2017-12-09
En rysligt spännande, smärtsamt häpnadsväckande och rakt igenom högkvalitativ dokumentär.
myslas
2017-11-30
En dokumentär med två olika delar. Den första där Bryan Fogel försöker lura dopingsystemet är egentligen inte särskilt intressant men fungerar åtminstone som en introduktion av Rodchenkov. Det är under andra halvan när man kommer in mer på den ryska statssanktionerade dopingen och dokumentären vänder till att bli en sorts thriller som det blir betydligt intressantare. Väl värd att se, även för de som inte är sportintresserade.
Christian.
2017-08-12
Vad hände med Fogels egna story? Tycker han kommer undan lite väl oproblematisk i det hela.
Fanjunkaren
2017-08-08
Underhållande, allra främst tack vare Rodchenkov är en mycket karismatisk och underhållande figur, han borde få ett eget realityprogram. Men filmen förtjänar även beröm som dokumentär, för det är inga små avslöjanden som Fogel fått fram. Dock onödigt lång, kanske skulle det som filmats innan spårbytet helt ha fått förpassas till arkivet. Tveksamt användande av bilder på idrottsmän som indirekt utpekas som dopare enbart genom att synas i filmen, men mig veterligen inte dömts för något. Kan även tycka att WADA kommer undan lite väl billigt.