3.5

Illusionisten

Eisenheim, som är trollkarl i sekelskiftets Wien, förälskar sig i en kvinna som tillhör en betydligt högre social rang än han själv. När hon förlovar sig med kronprisen använder Eisenheim sina kunskaper i magi för att vinna henne tillbaka och underminerar på så sätt stabiliteten i det kungliga huset i Wien.

Originaltitel The Illusionist
Regissör Neil Burger
Manus Neil Burger
Genre Drama, Romantik, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Edward Norton, Paul Giamatti, Rufus Sewell, Jessica Biel, Karl Johnson, Tom Fisher, Jake Wood, Aaron Taylor-Johnson, Eddie Marsan, Eleanor Tomlinson, Ivo Novák, Ellen Savaria, Erich Redman

Skapad 2019-12-14 av frusara
En härlig rulle som först kan verka förutsägbar, för att sedan förvirra ditt sinne och när filmen är slut är du fortfarande inte säker på om du väntade dig just det slutet eller inte... J...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Pebosjan
Vad är på riktigt och vad är en illusion? En magiker avslöjar aldrig sina trick och varför ska en filmregissör då göra detta? \"Illusionisten\", ett 1800-tals drama om magi, illusion, kärlek...   Läs mer »

svältaren
2023-09-29
Lite halvspännande är det allt, och Phillip Glass musik är som vanligt härlig. Men högst olyckligt att man i en film om illusioner misslyckats med den viktigaste illusionen av alla: att få oss att tro att Edward Norton är en österrikare med riktigt skägg.
picklessmulan
2022-07-24
Riktigt bra med mystik och spänning
2018-03-07
Funkar riktigt bra som film!!
Jamesa
2017-11-29
En film i mitt tycke. Bra story,miljöer och känsla. Kunde ha varit längre.
Starkbröl
2017-02-10
Helt OK och puttrar på bra. Snyggt hoppusslad story och bra skådespelare, Biel är riktigt bra. Ingen superrulle.
RustyFilm
2016-12-07
Här använder man den filmiska berättartekniken på ett smart vis. Snyggt, elegant och spännande på ett lågmält tilltalade sätt glider berättelsen fram. Underhållning, med ett bra manus och regi arbete som grund.
HansMoleman
2016-07-30
Besvikelse. Inte i närheten av "The Prestige".

2016-04-09
Meget bra film med favissen Norton. Slutten er bra men forklarer ikke allt derfor kun +4.
Portugallien
2015-11-11
Tatty
2015-03-22
Gillar filmen skarpt då den är otroligt bra. Rätt så spännande. Ända från början till slutet. Man börjar förstå hela filmen på slutet och jag gillar slutet massor.