Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Utan nåd


I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med sin man och lilla son, i nästa sekund har hennes liv förvandlats till en mardröm när hennes älskade förintas i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke som skänker henne något som ens kan liknas vid sinnesfrid? hämnd.


Originaltitel Aus dem Nichts
Alternativ titel In the Fade
Regissör Fatih Akin
Manus Fatih Akin, Hark Bohm
Genre Drama, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Ulrich Tukur, Denis Moschitto, Numan Acar, Henning Peker, Karin Neuhäuser, Johannes Krisch, Aysel Iscan, Uwe Rohde, Siir Eloglu, Diane Kruger, Samia Muriel Chancrin, Ulrich Brandhoff, Hanna Hilsdorf, Yannis Economides, Jessica McIntyre
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 169
Filmnummer 126559

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


svältaren
2022-07-03
Välgjort och engagerande, men tyvärr inte särskilt tänkvärt. Katja sörjer, Katja är arg och vill ha ”rättvisa”, som det brukar heta - än sen då?
KyLLo
2022-03-27
Långsam, deppig och byråkratisk.
Albion
2022-03-26
En välgjord film men egentligen ganska innehållslös eller åtminstone utan finess. Jag önskar få ut mer från filmer än så här. Men med det sagt så kravlar sig betyget ändå upp på en svag 3;a, 3- mest med hjälp av bra skådespel från främst Diane Kruger.
StureStenhög
2019-04-10
Hantverksmässigt är det inget fel på det här, Fatih Akin är en bra regissör, men här har han gjort en provocerande ointressant film. Till en början verkar det hyfsat lovande, men sedan tar filmen rakast möjliga väg. Jag sitter hela tiden och väntar på att det ska dyka upp något som komplicerar bilden, något värt att fundera kring, men inget kommer. Det filmen vill säga är inte fel, men den ägnar 106 minuter åt att slå in en öppen dörr, och jag har svårt att förstå poängen med det. Det är inte menat att vara underhållning eller spänning, och mycket till karaktärsstudie blir det aldrig. Det är inte nåt
mammene
2018-10-14
Starkt och pulshöjande. Akin söker sig ner i det svarta, i destruktivitet och hat, men även i kärlek och hopp. Kanske kan jag tycka att ondskans ansikte visar sig väl tydligt bara genom deras utseende, kan bli övertydligt. Rättegångsscenerna är av stor behållning och vad Katja går igenom, det skildras bra och lite i taget. Det känns som om Akin har studerat människors beteende noga. En stark trea stannar det på.
PeterTheW
2018-04-21
Gillade skarpt! Långsamt tempo som ändå håller intresset uppe rakt igenom.
Borrman
2018-04-20
Starkt och välgjort, tung och deppigt men äkta.
Skökskjuterska
2018-02-27
Platt, förutsägbar, övertydlig. Bra skådespel!
#54
2018-02-03
Visning 24 av 30 jag ser på Göteborg Film Festival. Framförallt första halvan är riktigt bra.
Spidde
2018-01-16
Fatih Akin är en av mina stora favoriter bland vår tids filmskapare och jag har följt honom i rätt många år nu. Därför är det kul att han med den här filmen verkar få ett större genomslag än vanligt, inte minst har filmen fått årets Golden Globe för bästa utländska film. Ett väldigt välförtjänt pris, då det här är en närmast perfekt film med fantastisk regi och utmärkt skådespel. Mycket ångest och mörker och kanske lite onyanserad, men man sugs med från första början och filmer håller ett järngrepp om mig som tittare fram tills eftertexterna. Stark, tänkvärd, drabbande och medryckande. Mycket bra helt enkelt.
Visa äldre kommentarer »