Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Inception


En tjuv som träder in i folks drömmar och stjäl deras hemligheter får en chans till upprättelse när han får ett farligt uppdrag: att plantera en idé i någons undermedvetna.


Originaltitel Inception
Regissör Christopher Nolan
Manus Christopher Nolan
Genre Action, Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Dileep Rao, Tom Berenger, Michael Caine, Lukas Haas, Pete Postlethwaite, Talulah Riley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21968
Filmnummer 78239

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av TimBuckley
Leonardo DiCaprios karaktär Cobb säger inledningsvis till Ariadne (Ellen Page) att ett tydligt tecken på att man befinner sig i en dröm är att man aldrig kommer ihåg hur den började. Detta har ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av Sarlac
Dom Cobb är en skicklig tjuv med en specialitet: att stjäla människors innersta hemligheter från deras undermedvetna. För att uppnå detta så infiltrerar han sina måls drömmar med hjälp av et...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AugustDellert
Inception är den senaste storfilmen från vad jag anser vara Hollywoods just nu hetaste regissör, Christopher Nolan (The Dark Knight, The Prestige, Memento). Filmen har dessutom ett tema som länge ...   Läs mer »

Kommentarer


jcoke88
2020-06-02
Behöver nog ses på bio för att komma till sin rätt.
Ymir
2020-01-29
Bra utförande, men extremt bortslösade premiss. Vem fan har så banala drömmar? Filmen borde varit mycket, mycket mer weird.
myslas
2019-11-30
Jag kan fortfarande se om den här filmen och bli totalt golvad av alla lager den rymmer. En surrealistisk actionfilm liksom, vem försöker sig ens på något så befängt?
antjoh9823
2019-11-05
Grym film! Förstår att många uppfattar den som "pseudo djup" men nu många år efter att den släpptes fattar jag hur bra den är. Det är en film som gräver ner i människors undermedvetna och gör det på ett väldigt komplext, mörkt och kaptiverande sätt. En av mina favoritfilmer. 5a!
Tatty
2019-01-29
Har sett den en gång förut så tyckte jag den var sådär men nu såg jag den på Netflix när jag inte mindes att jag redan sett den en gång. Tyckte bättre om filmen nu. Rätt så intressant med det där om drömmar och händelser i filmen. Så spännande! Kände spänningen hela filmen vilket jag gillade det! Leonardo Dicaprio är väldig bra i filmen även andra skådespelarna också!
vonadel
2018-08-10
Filmtipset tyckte jag skulle ge den en femma. Hmm. Har inte sett den sen jag såg den bio. Tyckte den var bättre då. Det var nog inte bara för att det var just på bio. Jag måste säga att jag tycker Nolan är något överskattad. Precis som att allt han gör per automatik är guld. Jag håller dock med om att ljudet/soundtracket i hans filmer är riktigt bra. 6/10
HerrNenne
2018-06-01
Stor film. Alltså har en stor, egen känsla. Actionscenerna är som några nämnt ganska tråkiga, men det andra är nytt och bra och fängslande. Otroligt stressande dock, vilket ibland blir lite frustrerande, man vill frossa mer i drömmarna, men jag tror ändå det höjer filmen. Filmen går aldrig heller vilse tycker jag. Det är starkt. Nästan ett extra snäpp i betyget bara pga scenerna med de sovande, fastspända, tyngdlösa drömmarna i bilen och liknande.
Rai
2018-03-06
Funkar att se...
yrkeschaufföre
2018-01-12
Jag har sett den några gånger nu och det jag imponeras av varje gång är miljöerna, historien är lite svagare och det är väldigt mycket action men den får ändå en stark fyra.
Rele
2018-01-11
En konstig och trist film som jag inte tyckte om. Jag ger en tvåa.
Visa äldre kommentarer »