Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Inception


En tjuv som träder in i folks drömmar och stjäl deras hemligheter får en chans till upprättelse när han får ett farligt uppdrag: att plantera en idé i någons undermedvetna.


Originaltitel Inception
Regissör Christopher Nolan
Manus Christopher Nolan
Genre Action, Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Dileep Rao, Tom Berenger, Michael Caine, Lukas Haas, Pete Postlethwaite, Talulah Riley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22031
Filmnummer 78239

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av TimBuckley
Leonardo DiCaprios karaktär Cobb säger inledningsvis till Ariadne (Ellen Page) att ett tydligt tecken på att man befinner sig i en dröm är att man aldrig kommer ihåg hur den började. Detta har ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av Sarlac
Dom Cobb är en skicklig tjuv med en specialitet: att stjäla människors innersta hemligheter från deras undermedvetna. För att uppnå detta så infiltrerar han sina måls drömmar med hjälp av et...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AugustDellert
Inception är den senaste storfilmen från vad jag anser vara Hollywoods just nu hetaste regissör, Christopher Nolan (The Dark Knight, The Prestige, Memento). Filmen har dessutom ett tema som länge ...   Läs mer »

Kommentarer


janne84
2023-04-26
Överskattad film. Förstår inte hur denna kan vara på toppen.
xpndr
2022-12-30
Oinspirerad, krystad och överkomplicerad specialeffektsonani
DOKAN
2022-11-14
Men kom igen - det här är väl för smart för sitt eget bästa. Jag fattar (nästan) ingenting. Men DiPaprika kan tydligen ta sig in i andra stackars människors undermedvetna och för denna egenskap utnyttjas han av skumma agenter. Det var bättre på den gamle James Bonds tid. Snyggt filmat dock och en del skrämseleffekter sitter. Piaf på soundtracket och hon Cotillard som gestaltade den lilla sparven på film har en övermystisk roll som DiPaprikas hustru. Det annonseras om Michael Caine men han dyker bara upp som hastigast i två scener.
JD
2022-10-22
Nolan är lite av en master of the suspension of disbelief för att han kommer undan de mest omedelbara invändningarna, som hur drömmar funkar över huvud taget, detta genom timing, tempo och och otroligt snyggt hantverk. Därtill casting och omsorg även om skådespeleriets hantverk. Man kan säga att actionthrillerns logik övertrumfar drömmens.
svältaren
2022-01-29
Fånig från första stund. Men då ska tilläggas att jag tycker alla actionfilmer är fåniga.
Andreas_
2021-07-14
Väldigt bra och oerhört välgjord film utan tvekan men dock så är den väldigt överskattad samtidigt för något mästerverk inom någon genre är den verkligen inte...Nolan gör mig lite kluven faktiskt, han har gjort många väldigt bra filmer och alla hans filmer är oerhört vackra att titta på, så sjukt snyggt gjorda och hans manus brukar vara väldigt smarta men denna och senaste Tenet lyckas verkligen inte leva upp till någon hype, Memento, Insomnia, Batman Begins och t.o.m Intersteallar är mycket mycket bättre, denna faller mycket på att den försöker vara för smart för sitt eget bästa, missförstå mig rätt, idén och utförandet är perfekt men inte slutet, inte actionscenerna som Nolan aldrig får till, han kan inte filma intensiva och spännande actionscener om så hans liv hängde på en skör tråd, det blir så jäkla tråkigt och fånigt, kanske passar små barn men tyvärr är jag vuxen och somnar så snart det blir action, men effekterna är bra, idén är riktigt bra, skådisarna är fantastiska, speciellt Leonardo Di Caprio som borde fått en oscar redan här, sen har han även med Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy och även gamle Tom Berenger som alla är riktigt bra i sina mindre roller men Di Caprio är som vanligt i en egen klass men tyvärr hjälper inte detta för att skapa ett mästerverk utan landar endast på en väldigt bra sci-fi film, kan inte ens skriva bra action för det är nog filmens största brist och slutet är så patetiskt dåligt att man vet inte om man ska skratta eller gråta...första gången jag såg denna på bio så blev jag såklart mer impad eftersom den lämpar sig bättre på en biograf men då blev jag mer tagen av ljudet, musiken och effekterna, nu när jag ser om den och lägger mer fokus på själva handlingen och actionscenerna så blir jag väldigt besviken faktiskt, den är helt klart bättre än senaste Tenet men inte med mycket, det är nog mest tack vare mycket bättre skådisar i denna än i Tenet, men gillar man Nolan generellt eller famförallt Di Caprio så ska man helt klart se denna och även om man är en liten sci-fi nörd så faller nog denna film en i smaken, men jag rekommenderar att se den minst två gånger för att verkligen ge den ett rättvist betyg. Mitt betyg hamnar på en väldigt svag 4:a och 3:a är nära, så snäppet bättre än Tenet endast.
quelnightmare
2022-03-29
Det kanske inte är konst och det är verkligen inte sanning. Men Inception uppfyller en av filmens grundsatser: den tar andan ur dig. 2010 års största film? Det ser ut som det.
jcoke88
2020-06-02
Behöver nog ses på bio för att komma till sin rätt.
Ymir
2020-01-29
Bra utförande, men extremt bortslösade premiss. Vem fan har så banala drömmar? Filmen borde varit mycket, mycket mer weird.
myslas
2019-11-30
Jag kan fortfarande se om den här filmen och bli totalt golvad av alla lager den rymmer. En surrealistisk actionfilm liksom, vem försöker sig ens på något så befängt?
Visa äldre kommentarer »