Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Indiana Jones och de fördömdas tempel


Filmvärldens tuffaste äventyrare Harrison dyker åter upp i rollen som den oövervinnerlige Indiana Jones. Den här gången ställs Indiana öga mot öga med djävulsdyrkare som inte tvekar att offra människor för att nå kontakt med de högre makterna...


Originaltitel Indiana Jones and the Temple of Doom
Regissör Steven Spielberg
Manus Willard Huyck, Gloria Katz
Genre Action, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Harrison Ford, Kate Capshaw, Amrish Puri, Jonathan Ke Quan, Roshan Seth, Philip Stone, Roy Chiao, David Yip, Raj Singh, D R Nanayakkara, Philip Tan, Ric Young, Dan Aykroyd
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19122
Filmnummer 299

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av peterneal
Vi börjar i Shanghai 1935. Dr. Jones har hittat Nurhachi, han skall byta denne mot en diamant med Lao Che, efter diverse meningsskiljaktigheter blir han dock tvungen att fly med sin unge assistent \...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BeforeYouDie
Indiana Jones och de fördömdas tempel är den andra filmen om Indy och den inleds förvånansvärt med ett musiknummer i Shanghai på klubben Obi Wan. Här försöker Indiana byta till sig en enorm ...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2022-04-27
Alla tycker ettan är bättre, själv tycker jag denna har både bättre pacing och färgstarkare utformning. Tempot är fullkomligt halsbrytande, underhållningen på topp hela vägen, och jag verkar tydligen vara rätt ensam om att tycka mycket om både Short Round och Willie Scott (jag tycker Kate Capshaw gör rollen helt perfekt). Visst kan man klaga på logiska luckor, tveksamma stereotyper och allt möjligt, men helst ska man bara luta sig tillbaka och njuta av åkturen. För det är en helvetes jäkla åktur! Förstklassig äventyrsrulle!
Commandante
2020-08-31
Den här filmen känns verkligen sjukt mossig idag. Jag lider varje sekund med Kate Capshaw för att behöva gestalta ett så totalt urblåst våp som hon gör här.
Xtro
2020-04-23
Blir lealös som efter en timme i bastun. Installera AC!
labi
2019-07-22
Mossig, daterad och oerhört fånig. Så mycket sämre än ettan. Man vill ju bara stänga av när den skrikiga ungen öppnar truten. Varför sätta gapiga i sådana roller? Ger mig rysningar och för tankarna till gamla västernklassikern Shane som också delvis skjuts i sank pga skrikig barnskådis. Kate Capshaws pimpinetta karaktär hade inte passerat #metoo-ögat idag. En skräpfilm!
päronanton
2019-06-08
Den är okej!
deswhip
2019-04-21
Första filmen: Originalet och bäst! Charmig, rolig och spännande äventyrsaction mycket bra när den kom och den håller fortfarande. Harrison Ford är riktigt bra i sin roll, fyra i betyg. Andra filmen: Inte alls lika bra som ettan, till och med lite larvig i jämförelse, överdrivet och orealistiskt, tvåa i betyg. Tredje filmen: Man hittar tillbaka till en mer seriös ton. Bra action och stundtals ganska rolig, men saknar lite av magin i ettan, trea i betyg.
Raimo_1985
2018-10-29
Jag hade blivit varnad för både vidrigt jobbig unge och skrikig tjej men jag tycker ingen av de drar ner filmen. Jag tycker den här Indiana Jones är skitbra! :)
Rai
2017-12-10
Jag bara älskar den här filmen är den bästa av alla dom här filmerna!!!
erc
2017-08-17
Storyn och tempot är överdrivet, och snabbt, så hastigt att allt annat blir rent löjligt, fånigt. Det är kanske just hastigheten i spektaklet som gör att de annars uppenbara bristerna förbises av många. Överdådighet i färg och kitschig scenografi, ytliga karaktärer och manus, ett äventyr med billiga effekter (inte i monetär mening) och genomgående kokett. "Underhållande" i så måtto som man berusat sig under visning. Komiken misslyckas därför också, vilket annars vore filmens enda räddande drag. Inte ens Harrison Ford gör en godkänd insats här.
wasteoftime
2017-07-31
"Very funny, hahaha. Very funny, hahaha". NOT. Jag har svårt att förstå vad det är folk gillar med Indiana Jones specifikt och Harrison Ford generellt. Och den här rullen måste ju vara en av de sämsta i denna kombination. Ungen är gräslig. Tjejen är gräslig. Indiana är för det mesta gräslig. Det finns vissa ljusglimtar, absolut, men för det mesta undrar jag mest när det ska ta slut, vilket det till synes aldrig gör. Det bara fortsätter och fortsätter. 6,7 på SH-skalan.
Visa äldre kommentarer »