3.7
3.7
Indie Game: The Movie
Filmen följer några indiespelsutvecklare genom hela skapandeprocessen och publiceringen av deras spel.

Originaltitel | Indie Game: The Movie |
Regissör | Lisanne Pajot, James Swirsky |
Genre | Dokumentär, 2010-tal |
Intressant att se perspektivet och att veta mer om vad som ligger bakom några riktigt hyllade indie-spel. Stabilslät trea.
Helt okej dokumentär, men inget särskilt.
Väldigt snygg dokumentär som skildrar några spelutvecklare med högt underhållningsvärde, och som fortfarande har utrymme att ta upp och behandla svåra livsfrågor.
Gripande om några indiespelskapare och deras villkor i spelvärlden.
Filmen luktar svett!
Men ett trevligt initiativ! Hipster-snubben bakom Fez stal showen. Förmodligen högst medvetet!
Även om jag fann den väldigt intressant och fattade tycke för flera av filmens subjekt, så kan jag inte gå högre än en trea. De tre utvecklarnas respektive berättelser korrelerar inte dramaturgiskt vilket gör den breda bilden mindre tydlig. Dock ändå mycket väl sevärd för den med intresse av konstnärlig verksamhet.
svag fyra, mest för att deras martyrskap blir lite skevt. I början pratar en av dem att det skulle vara ungefär som att skriva en bok för dem som att göra ett spel, men ju längre in i filmen man kommer ju mer hänger allt på en skör tråd. Allt hänger på att det blir perfekt samtidigt som de fuckar upp sina sociala liv. känns nästan mer likt överarbetade programmerar på Electronic arts än hurtiga idealister... kan inte låta bli att tänka på skaparen till Cave Story vars skapandeprocess tycks i kontrast som en entusiastisk och harmonisk berättelse, ett fritt elaborerande av hobby och fantasi. Och andra sidan, verkar ju skaparna vara ganska speciella och lite dysfunktionella personligheter.... Vilket kanske också är anledningen till att jag intresserar mig hela vägen ut :P
Länge sedan jag såg en sådan jordnära, gripande och inspirerande dokumentär. Jordnära då skaparna är personer satta i verkligheten. Speciellt för Phil som fick så mkt kritik för Fez förseningar att han slutade göra spel efteråt. Varför så mycket hat för ett spel, som görs av en människa? Människor måste sluta vara så ignoranta och vädra negativa åsikter. Gripande för att den gav en väldigt realistisk bild av deras kamp med att göra spelen och alla problem som kan uppstå. Inspirerande för att de tar itu med problemen, växer som människor och kämpar för att uppnå sina drömmar.
Inte jättebra upplägg på dokumentär men, iaf jag, blir väldigt emotionell av slutet. Kanske för att jag är utvecklare/entreprenör själv (inte spel) för jag erkänna.