Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Indie Game: The Movie


Filmen följer några indiespelsutvecklare genom hela skapandeprocessen och publiceringen av deras spel.


Originaltitel Indie Game: The Movie
Regissör Lisanne Pajot, James Swirsky
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 825
Filmnummer 96123

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2021-09-20
Intressant att se perspektivet och att veta mer om vad som ligger bakom några riktigt hyllade indie-spel. Stabilslät trea.
Supernaut
2018-03-23
Helt okej dokumentär, men inget särskilt.
Gröne_Orm
2015-02-03
Väldigt snygg dokumentär som skildrar några spelutvecklare med högt underhållningsvärde, och som fortfarande har utrymme att ta upp och behandla svåra livsfrågor.
saturday_sun
2014-11-29
Gripande om några indiespelskapare och deras villkor i spelvärlden.
MovieJesus
2014-11-18
Filmen luktar svett! Men ett trevligt initiativ! Hipster-snubben bakom Fez stal showen. Förmodligen högst medvetet!
AlbinWesley
2014-07-14
Även om jag fann den väldigt intressant och fattade tycke för flera av filmens subjekt, så kan jag inte gå högre än en trea. De tre utvecklarnas respektive berättelser korrelerar inte dramaturgiskt vilket gör den breda bilden mindre tydlig. Dock ändå mycket väl sevärd för den med intresse av konstnärlig verksamhet.
SID6581
2014-06-28
svag fyra, mest för att deras martyrskap blir lite skevt. I början pratar en av dem att det skulle vara ungefär som att skriva en bok för dem som att göra ett spel, men ju längre in i filmen man kommer ju mer hänger allt på en skör tråd. Allt hänger på att det blir perfekt samtidigt som de fuckar upp sina sociala liv. känns nästan mer likt överarbetade programmerar på Electronic arts än hurtiga idealister... kan inte låta bli att tänka på skaparen till Cave Story vars skapandeprocess tycks i kontrast som en entusiastisk och harmonisk berättelse, ett fritt elaborerande av hobby och fantasi. Och andra sidan, verkar ju skaparna vara ganska speciella och lite dysfunktionella personligheter.... Vilket kanske också är anledningen till att jag intresserar mig hela vägen ut :P

2014-01-22
Riktigt bra dokumentär. 7/10.
snowman01
2013-12-30
Länge sedan jag såg en sådan jordnära, gripande och inspirerande dokumentär. Jordnära då skaparna är personer satta i verkligheten. Speciellt för Phil som fick så mkt kritik för Fez förseningar att han slutade göra spel efteråt. Varför så mycket hat för ett spel, som görs av en människa? Människor måste sluta vara så ignoranta och vädra negativa åsikter. Gripande för att den gav en väldigt realistisk bild av deras kamp med att göra spelen och alla problem som kan uppstå. Inspirerande för att de tar itu med problemen, växer som människor och kämpar för att uppnå sina drömmar.
joakimfischer
2013-11-30
Inte jättebra upplägg på dokumentär men, iaf jag, blir väldigt emotionell av slutet. Kanske för att jag är utvecklare/entreprenör själv (inte spel) för jag erkänna.
Visa äldre kommentarer »