Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Indiens hämnd


I denna film (som föregicks av Tigern från Bengalen) fortsätter triangeldramat med tempeldanserskan Seethe i centrum; som både maharadjan av Eschnapur och den tyske arkitekten Harald Berger älskar. Och maharadjans bror, prins Ramigani, fortsätter att smida sina ränker för att ta över makten.


Originaltitel Das indische Grabmal
Alternativ titel The Indian Tomb
Regissör Fritz Lang
Manus Thea von Harbou, Werner Jörg Lüddecke, Fritz Lang
Genre 50-tal, Äventyr
Skådespelare Paul Hubschmid, Debra Paget, Jochen Blume, Guido Celano, Claus Holm, René Deltgen, Jochen Brockmann, Walter Reyer, Sabine Bethmann, Richard Lauffen, Helmut Hildebrand, Valerij Inkisjinov
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 52
Filmnummer 51772

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-08-13
Precis som första filmen är detta en riktig kalkon.
Tonti
2018-05-07
Grabmal är ju ett bra ord. Annars mer av samma.
NtoNW
2013-09-06
Brr, Lang har läst för många veckotidningsnoveller...
thefox
2011-08-09
Slutet på en bisarr upplevelse.
SHAAWW
2010-06-25
Spännande och snygg.
landjorden
2010-01-03
Fortsättningen på Tigern från Bengalien håller i mångt och mycket samma klass som den förra. Trevligt äventyr i (som goeran säger) fina färger men inte så mycket mer.
goeran
2007-03-30
Andra delen av Fritz Langs exotiska Indienepos är inte riktigt lika bra som första delen (Tigern från Bengalen). Men det är en underhållande och mycket vacker film i underbara färger. Bland skådespelarna är Debra Paget den stora behållningen som tempeldanserskan Seetha. Filmen påminner både om senare tiders Indiana Jones-filmer (även om tempot är lugnare) och om vissa av Fritz Langs stumfilmer; jag tänker främst på Die spinnen. Båda filmerna finns utgivna i en mycket fin minibox från fantoma.com. Respektive skiva innehåller både den tyska versionen (med engelsk text) och den engelska versionen.