Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Infernal Affairs


Ming är en triadmedlem som jobbar under täckmantel hos polisen, och hela tiden ger information till triaden. Yan är en polis som jobbar under täckmantel nere hos triadmedlemmerna. Dom lever nu parallella liv och frågar sig om det är värt att leva sina liv där de inte hör hemma. Och snart märker både polisen och triaderna att de har en mullvad i sin respektive organisation.


Originaltitel Wu jian dao
Alternativ titel Mou gaan dou
Regissör Alan Mak Siu-fai, Andrew Lau Wai-keung
Manus Felix Chong, Alan Mak Siu-fai
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Tony Leung Chiu-wai, Kelly Chen, Andy Lau, Eric Tsang, Anthony Wong Chau-sang, Sammi Cheng, Chapman To, Elva Hsiao, Lam Ka-tung, Berg Ng Ting-yip
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5174
Filmnummer 12072

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av tennis
En polis som egentligen är en gangster, och en gangster som egentligen är polis. Förvirrande? Kanske till en början, men detta är upptakten till Mak Siu-fais och Andrew Lau Wai-keungs kritikerhyl...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av BeforeYouDie
Mou Gaan Dou, eller Infernal Affairs som blev dess internationella titel, handlar om Chen som blir tagen från polisutbildningen för att sättas undercover i brottslighetens centrum. Samtidigt har ga...   Läs mer »

Kommentarer


Ojhda
2014-08-15
Når inte riktigt till femman men fan inte långt borta! Solklar fyra! Vissa scener är sjukt snygga och har man som jag en liten förtjusning till Hong Kong är det extra bra, scenen på slutet på taket med Hong Kong i bakgrunden gjorde att jag ville ge fem men som helhet når det inte riktigt dit. Väldigt bra oavsett!
ClintanTheKing
2014-05-02
Otroligt spännande, tät och välgjord thriller! Trots att jag sett Departed tidigare så håller detta original riktigt bra och var ju trots allt inspirationskällan. Prickfria insatser och ett passande soundtrack gör denna film till en mycket sevärd sådan.
BrutusBeefcake
2014-03-22
Misslyckas inte på en enda punkt, spännande från första bildruta till den sista, satt som på nålar i fotöljen hemma och förbannar mig själv att jag inte sett filmen tidigare! Makalös på alla sätt och vis och riktigt duktig skådespeleri från samtliga där man verkligen brydde sig om karaktärerna.
Laasse
2013-12-21
Efter en omtitt måste jag höja betyget. Visst finns det tydliga brister, men likt i Argentos främsta filmer är estetikens höjder så pass höga att atmosfären och filmkonsten så tydligt lyser igenom och överträffar allt annat. Det gäller dock att ha förmågan (eller svagheten) att förneka dessa brister. Dessutom måste en egen Hongkongresa planeras snart...
Scrapop
2013-11-07
Mycket bra! Kunde inte bestämma mig om jag skulle ge den en stark 3:a eller en 4:a. Det föll tillslut på en 4:a eftersom jag tycker historien är väldigt intressant genom hela filmen samtidigt som man verkligen känner för karaktärerna. Känns som att de flesta av skådespelarna är som gjord för sina roller.
Gigi1943
2013-10-19
En stark trea, men det var nåt konstig med denna film, jag trodde att jag inte sett den men kände igen allting! Kan jag ha sett den medan jag var "någonannanstans? Båväl, jag gillade huvudpersonen, han var fin.
RichardEk
2013-07-26
Filmen fick bra kritik när den gick upp på bio och så här i efterhand förstår jag varför. Handlingen är mycket smart upplagd och originell. Snygg filmning, med maximalt användande av skyskrapeestetik gör sitt till. Våldet är nedtonat och inte så brutalt som annars ofta är fallet med filmer från Asien. Människoödena griper tag, i synnerhet den ensamma polisen som lever 'under cover' sedan många år. På det hela en kriminalfilm som skiljer sig från flertalet andra men som ändå är fast förankrad i genren.
Rele
2013-07-10
En bra och spännande film. Jag måste höja till en fyra.
RFloyd
2013-07-09
Otroligt spännande film. Det byggs upp en skön stämning som håller hela vägen till slutet. Stabil fyra.

2013-06-24
mycket bra - stark 3a i betyg!
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »