Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Inferno


Tv-filmatisering av Strindbergs Inferno. Författaren befinner sig i Paris, jagad av osynliga tuktoandar, diaboliska konspirationer och är samtidigt på gränsen till en vetenskaplig upptäckt som kan komma bli den största i människans historia.


Originaltitel Inferno
Regissör Stanislav Barabás
Manus Stanislav Barabás
Genre 70-tal, Drama
Skådespelare Per Oscarsson, Georgette Anys, Henry Gilbert, Georg Årlin, Diana Kjær, Ulla Sjöblom, Tommy Johnson, Christine Buchegger, Toivo Pawlo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19
Filmnummer 21988

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


andmoreagain
2020-07-12
Per Oscarsson som Ågust Strindberg är ju helrätt men den här TV-filmen är snudd på en katastrof. Mest konstig på ett tråkigt sätt och när Oscarsson får sitt sjuttioelftonde psykbryt längtar man att filmen ska ta slut. Ett stort hinder är att handlingen drivs fram genom Oscarssons berättarröst.
Asmorod
2014-03-15
När en läkare rullar runt med en hagelbrakare, skjuter inomhus och skriker så vet man att man ser något bra. Men när resten av filmen är ett pretentiöst kollage med voice-over så räcker varken rullande skjutjärnsläkare eller Per Oscarsson för att rädda helheten från den farliga medelmåttan.
mi9
2013-04-13
Den finns (sedan 2002?) utgiven på dvd av SvT, återfinns bl.a. på Stockholms Bibliotek... Filmen själv är en svag produkt, men med hänsyn till bokens betydelse i Strindbergs liv, får den en 3:a
autisten
2007-07-17
om någon skulle råka snubbla över en kopia av den här någon gång hör av er :]
björnfredrik
2005-06-05
Hur får man tag i denna? :) Den verkar lockande