Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Ingenmansland


Två fiendesoldater - en bosnier och en serb - bestämmer sig för att hjälpa en ensam soldat som lämnats liggande på en mina. Rör han sig sprängs alla tre i luften. De anropar sina respektive förband för att få hjälp, men två bittra fiender kan inte göra en gemensam insats för en soldats skull. FN:s styrkor tillkallas, men när också pressen få nys om historien sätts en enorm mediacirkus i gång.


Originaltitel No Man's Land
Regissör Danis Tanovic
Manus Danis Tanovic
Genre Drama, Komedi, Krig, 2000-tal
Skådespelare Katrin Cartlidge, Rene Bitorajac, Filip Sovagovic, Branko Djuric, Georges Siatidis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4021
Filmnummer 4295

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av gusobest
”Jag är liksom trött på kriget i Jugoslavien. Jag känner mig färdig med det.” Drakens foajé, lördag 26 jan. vad som visar sig vara tio minuter innan insläpp till filmen No man’s land, Ingen...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av sethgecko
”Ingenmansland” handlar om absurditeten med krig. Filmen utspelar sig i forna Jugoslavien. Två soldater från kroatiska sidan har tagit sig till en skyttegrop mittemellan kroaterna och bosnierna. T...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2019-11-19
Urstark krigsfilm som belyser det absurda i Jugoslavien-konflikten. Välspelad och välgjord hela vägen med mycket spänning och en syrlig ironi. Lysande!
cannibalrice
2016-03-16
Film när den är som bäst, nattsvart och dråplig.
Barneyk
2015-11-20
Säger mycket om mycket. Kanske lite väl mycket om lite väl mycket, svårt att få ett gediget intryck av någonting. Men just att den är så splittrad är också dess styrka, krig, konflikter, hämnd, egna känslor, ansvar gentemot överordnade och sin egen moral är inte enkelt. Jag känner inte så mycket för karaktärerna i sig och det är lite ojämnt. Men ju mer jag tänker på den desto bättre är den faktiskt. Blir ändå bara en fyra.
Roswall
2015-05-17
Riktigt bra film!
England
2014-12-17
Blodigt allvar blandat med nattsvart humor, funkar fint...
ASSFACE
2014-08-03
Riktigt bra film. Vad är rätt och vad är fel? Vem är ond, vem är god?
JimCarrey
2013-02-14
Filmen är ganska svajig i sin balansgång mellan olika genres 3-
Engravadlax
2012-05-02
Som flera redan har anmärkt på, det är en något ojämn film som ändå har sina stunder, även om de stunderna aldrig kommer upp i någon märkvärdig nivå. Däremot så ser jag inte alls vad som skulle vara så speciellt med slutet, det var för mig mer ett antiklimax (antagligen så var det väl menat som en slags samhällskritik, suck), jag hade hellre sett Cera resa på sig och dö. -- Helst hade jag sett en mer utarbetad karaktär för Cera än vad som användes, hela filmen handlar egentligen om honom, men han känns mer som en parentes än en central karaktär. Jag känner att man kunde ha gjort väldigt mycket mer med den här filmen, och jag hade definitivt inte gett den någon Oscar (rätt så absurt att ens ha ett pris för 'utländsk film' som kategori överhuvudtaget, är det filmprisens motsvarighet till Special Olympics?). Däremot så är den aldrig dålig heller, så det blir varken sågning eller hyllning.
Hawa!i
2012-02-06
En av de mest ojämna filmer jag har sett, slutet är dock riktigt bra och höjer faktist helheten på filmen ganska mycket.
jonas79
2011-12-23
Filmen börjar lite komiskt men slutar i blodigt allvar, i ordens rätta bemärkelse. En stark film om krig i allmänhet och forna Jugoslavien i synnerhet. Rekommenderas.
Visa äldre kommentarer »