Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Inkräktarna


Det är tidig morgon. Ett gäng amerikanska nationalgardister går på vintermanöver i Louisanas oändliga träskmarker. Fullt fältutrustade brakar de ut i vildmarken och leker krig med lösa skott, men plötsligt blir elden besvard med skarpa skott - och från det ögonblicket blir leken ett riktigt krig i ett absolut fiendeland. Kriget förs mot en fiende som aldrig syns, som känner terrängen och som man inte förstår. Och fienden har inte för avsikt att släppa någon av soldaterna levande ur träsket...


Originaltitel Southern Comfort
Regissör Walter Hill
Manus Walter Hill, Michael Kane, David Giler
Genre Drama, Thriller, Krig, 80-tal
Skådespelare Fred Ward, Powers Boothe, Brion James, Keith Carradine, Franklyn Seales, T K Carter, Lewis Smith, Les Lannom, Peter Coyote, Alan Autry
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 789
Filmnummer 3570

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av ray
Solen går sakta upp över Louisianas oändliga träskmarker. En grupp fältutrustade hemvärnsmän är på väg ut i vildmarken för att leka krig med lösa skott. Vid en flod blir de tvungna att lå...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av nisseman
Southern Comfort kombinerar temat från Deliverance, John Boormans obehagliga forsfärd från 1972 där hillbillys försöker ta livet av ett gäng äventyrare, med Vietnamfilmerna: ett gäng national...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2020-01-22
Bästa jag sett av Walter Hill hittills. Otrolig stämning från början till slut. Blir nästan Blair Witch-stämning emellanåt, även om såklart Den Sista Färden och Warriors är mer direkta referenspunkter. Det enda jag kan klaga på är väl kanske att den sista akten kändes lite utdragen. Det kändes som att den ville anspela på slutakten i Apocalypse Now, men det blev tidigt tydligt vad som skulle hända, och sedan flera minuters väntan på att det skulle braka loss.
DrJW
2018-03-10
Blanda Den Sista Färden, The Warriors (också en film gjord av Walter Hill, och en favorit) och lägg en nypa Rambo: First Blood och varenda Vietnam-rulle och du får den här. En riktigt bra film, synd att den är så underskattad. I jämförelse så är Den Sista Färden mer minnesvärd, men denna hade en bättre handling och den var inte awkward att titta på! Ser hellre den här igen än Sista Färden (och nej, jag hatar inte den filmen, den var okej. Säger bara).
Mat1az
2016-04-30
Gillar stämningen i denna. Powers Boothe och Keith Carradine fungerar bra ihop. Lewis Smith's Stuckey är ju dock en jävligt irriterande karaktär och sättet hur han sätter igång hela premissen med filmen är helt klart det sämsta kortet filmen drar. Men därefter har den många bra och spännande stunder. Stark trea.
Halofreak92swe
2015-04-07
Fyfan vad värdelös! Så otroligt dåligt gjord, soldaterna gör ALLA fel i boken. Alla utom 2 beter sig som totala idioter och skulle i verkligheten inte ens ha klarat sig förbi psykologen, än mindre blivit en fullfjädrad soldat. Musiken drev mig till vansinne, ljudet var också ganska dåligt, väldigt skränigt. Detta är den tidigaste filmen av regissören jag sett, hans senare filmer jag sett är bra men denna var usel. 2-.
Rymdis
2015-01-24
Stora delar av filmen känns borthastad, man bryr sig inte om att presentera soldaternas tankar ordentligt vilket får deras handlande att framstå som underligt. Samtidigt är det riktigt tung stämning under de bra partierna och de sista femton minuterna är helt briljanta, så det blir en trea till sist.
Krille80
2014-11-30
Denna film börjar riktigt intressant och det finns absolut som jonzo nämnde en "den sista färden" känsla över filmen, vilket till en början är något positivt. Längre fram blir dock filmen för överdriven i sina händelser och filmen slutar helt enkelt bry sig om tittaren. Det presenteras till slut ingen mening med händelserna och filmen.
bytat
2014-11-06
träsk, sörja och misär med tight slut.
Rehn108
2014-08-07
Underbart obehaglig, i samma stil som Deliverance. Solklar fyra!
Berniey
2013-03-22
Spännande till en början men sen så spårar den ut ordentligt o det blir bara knappt godkänt.
Eyewash
2011-12-15
Bra avslutning, med trevlig musik, av en film med mysiga miljöer och något nyansfattiga karaktärer.
Visa äldre kommentarer »