Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.9
av 5

Insane


Jenny är på väg till en musikfestival när hon stannar på ett ödsligt hotell för att vila ut. Ägaren är en skum typ, och snart börjar otäcka saker hända och Jenny försvinner. Hennes syster Sarah anländer till hotellet några veckor senare för att hitta sin lillasyster, men det blir inte så lätt...


Originaltitel Insane
Regissör Anders Jacobsson (II), Tomas Sandquist
Manus Nathan Berry, Henrik Koelman, Mikael Fuchs, Tomas Sandquist, Anders Jacobsson (II)
Genre Skräck, 2010-tal
Skådespelare Lars Bethke, David Lenneman, Alida Morberg, Johanna Leamo, Lennart Ström, Anton Jacobsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 190
Filmnummer 81297

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av weng-weng
Skräckgenren är inte lätt. Lika lång tid som det tar att bygga upp trovärdighet (i ofta otrovärdiga miljöer) och skapa stämningar, lika fort kan allt ryckas bort från regissören om så bara ...   Läs mer »

Kommentarer


Gordyal
2015-02-06
Det känns som att all energi har lagts på yta och inget på innehåll. Snygga och roliga lösningar, men utan konstnärlig ådra. Att Johanna Leamo är en grym skådis döljs effektivt av kass regi, hopplösa repliker och dubbad röst. (4+/15)
idd
2014-05-25
flera hyffsat snygga scener å väldigt bra effekter. manus å skådespeleri är förstås katastrofalt men en helt ok skräckis..
Asmorod
2014-05-25
Väldigt mysig och rolig som hyllning till 80-talets skräckfilmer i inledningen, men... så rysligt tarvligt utfört framåt slutet.
silvertrain
2013-09-13
Bra rysare. Kul att de har gjort en svensk skräckfilm på engelska! Har hört att några av scenerna ska vara inspelade i Nynäshamn/Ösmo. Bor nämligen i Ösmo, men känner inte igen mig någonstans i filmen. Kanske är inspirerat någonstans i Ösmo som jag inte brukar hålla till. Skulle vara roligt att veta vart det är inspelat. Hur som helst filmen är iallafall värd en stark trea.
RobinsTaste
2013-06-05
Hur kan man inte gilla denna? Mer svensk skräckis tackar! Inte superläbbig, men bra miljöer och liiiite touch av Argento här och där.
Lunatisk
2012-02-29
Men den var ju awesome!!!
Dobegirl
2012-01-28
Denna filmen är grymt.......kass!!!.....
TheHorrorfan
2012-01-12
2,5 av 5 kanske.
Greigh
2011-08-20
Insane är sannerligen den bästa svenska film sedan Evil Ed. Också den dyraste tillverkade skräckfilmen på svensk mark. Supersnyggt gjord film med en jäkla 80-tals känsla. Skådespelet, samt det engelska uttalet är också ovanligt bra. Sedan finns det ju vissa nedgångar i filmen då det känns som en uppbyggd rip-off på filmen "Psycho". Men jag uppskattar filmen för vad den är. Det är inte många regissörer som lyckas på detta viset.
Rupe
2010-12-26
Det märks ju att budgeten är minimal. Alla utom möjligtvis den mörke killen snackar ju med tydlig svensk accent, vilket gör att det känns lite löjligt att de inte snackar svenska istället. Historien är ju inget vidare originell heller, upplägget är ju helt taget från Psycho.
Visa äldre kommentarer »