Insidan ut 2

I "Insidan ut 2” återvänder vi till den nyblivna tonåringen Jennys hjärna där huvudkontoret genomgår en plötslig renovering för att göra plats åt något helt oväntat: nya känslor! Glädje, Vemod, Ilska, Rädsla och Avsky som bevisligen drivit en framgångsrik verksamhet under lång tid, vet inte hur de ska reagera när Ängslan dyker upp. Dessutom verkar hon inte komma ensam.

Sheepy
2025-02-10
En stabil och sympatisk film som dock lider av uppföljarsyndromet där man vräker på med sekundära karaktärer istället för att fokusera på karaktärsutveckling. Är även lite tveksam till den stora "konflikten" i filmen (om hon ska bli utvald att spela hockey eller inte). Hade inte ett bättre budskap/tema till den unga publiken varit hur man hanterar motgångar och tar sig vidare? Detta är ett ämne man enbart snuddar vid.
djonipony
2025-01-30
Roligt om studsigt tonårshumör, men också fint om att inte förkasta det gamla - vännerna i detta fall. Påminner i det avseendet om den tjeckiska dockjulfilmen A Christmas Dream från 40-talet. Kul med Kyle Maclachlan som papparösten och apropå pappor är det absolut sista i filmen, med pappans inre, så jääävla bra. Tyvärr präglas hela filmen av numera typiska Hollywoodska demograficharader, med normalisering av slöjor på barn och 50% afroamerikanska damhockeyspelare. PK Subban verkar haft en magisk inspirationseffekt på småtjejer i Usa, eller så är det trams. Kollade på kul hur usa:s damhockeytrupp i förra OS, 2022, såg ut."Märkligt" nog såhär: https://teamusa.usahockey.com/2022olympicwomenroster Det är som att Hollywood försöker låtsas att verkligen ser ut på ett sätt den absolut inte gör. Oklart vad vinsten med det är, vore väl bättre med faktiska insatser än att tro att såna här symbolaktioner har effekt på verkligheten? Synd på filmen, för utan woketramset hade den nästan kunnat få en fyra.
darkmist82
2024-12-05
Filmen som blivit den mest inkomstbringande animerade filmen genom tiderna där vi får följa våra älskade känslor glädje, rädsla, ilska, avsky och vemod där de får stifta bekantskap med några nya känslor som dock har andra planer för människobarnet. Kelsey Mann har skapat en film som faktiskt fungerar bra och känns inte alltför rörig trots alla känslor. Vi får både humor, spänning och mycket känslor. Musiken är av samma kvalitet som den första filmen. I sin helhet håller "Insidan ut 2" samma kvalitet som första på många plan, den kanske inte känns lika klassisk som första och jag kunde sakna att föräldrarna inte fick lika mycket spelrum, men det är en bagatell när filmen kretsar kring en tonårsdotter som går igenom sin egen utveckling. Mest inkomstbringande filmen, gör det den till den bästa animerade filmen? Nej, långt ifrån, men den har det som krävs för att jag ska bli nöjd med den. En känslosam berättelse som är värt att ta sig an igen.
TompiÄrGullig
2024-12-04
Beskrev den spekulativa delen av hjärnan väldigt väl.
Ful_fisk
2024-10-29
Riktigt lyckad uppföljare som åter speglar de inre känslorna på ett smart, roligt, fyndigt och pedagogiskt vis. Inte en död stund! Den främsta bristen är väl att själva storyn är ganska lik ettan egentligen, vilket gör den aningen identitetslös. Men när ettan är så ruskigt jävla överbra så är det nog ändå svårt att misslyckas med konceptet, och det gör verkligen inte den här. Förmodligen den bästa filmen jag sett hittills från 2024.
HerrNenne
2024-08-23
En riktigt dålig uppföljare som mest gör en förbannad. Mer intresserad av sina egna idéer och ordvitsar än att berätta en story som håller. Lutar sig hårt mot pinsamheter och är så övertydlig när den vill vara känslosam att det är svårt att köpa det.
Rune2000
2024-08-09
En värdig uppföljare som i vissa aspekter är bättre än den första filmen!
JD
2024-07-27
Värdig uppföljare. Full av idéer och roliga detaljer och mycket fint animerad. Såg den med mina numera vuxna döttrar som kunde relatera till mycket. Scenen med panikångestattacken kan vara en konstnärlig höjdpunkt i Pixars historia.
Miamia
2024-06-15
Inte lika bra som första filmen, men fortfarande helt okej. Ett fint sätt att visa ångest och vad det kan göra med oss.