Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Inside Job


Filmen startar med fallet Island där girig, ansvarslös kortsiktighet satte en hel nations öde på spel. Därefter guidar oss filmens berättare, Matt Damon, genom den moderna kapitalismens historia, för att hamna i en ingående beskrivning av de senaste decenniernas avregleringar, som lett till en marknad där bland annat derivathandel dragit in både investmentbanker och försäkringsbolag i en spelekonomisk bubbla som under senare år fått till följd att 30 miljoner globalt, förlorat sina jobb.


Originaltitel Inside Job
Regissör Charles Ferguson
Manus Charles Ferguson, Chad Beck, Adam Bolt
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1647
Filmnummer 82106

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bomkia
2017-07-19
Gjort tätt inpå händelsen. Påtaglig. 4a.
Starkbröl
2017-06-06
En dokumentär tvilling till The Big Short. Mycket sevärd, om helt samvetslösa människor.
badpanda1606
2017-05-19
Fascinerande och oerhört skrämmande. Väldigt anmärkningsvärt att så många inte vet vad f*n dem ska svara när det borde legat i deras intresse!
92axha10
2016-09-11
Väldigt intressant och insiktsfull dokumentär om bostadskrisen som ledde till global finanskris. Man blir både fachinerad och upprörd.
CaptainAwesome
2016-03-11
Nattsvart kapitalism. White-collar crime är djupt frustrerande. Anders Borg omnämns som the good guy, den du! Dokumentären förklarar väldigt tydligt varför ekonomiska kraschen uppstod och vilka som stod bakom katastrofen. Till slut också att vi inte lärt oss något av historien.
stenemo
2014-07-08
Mycket intressantast och underhållande dokumentär. Den förenklar det hela lite för mycket för min smak, men vilket känns förståeligt med detta ämnet.
Invertedd
2014-05-17
En viktig film. Inte speciellt allsidig men man förstår varför. Tempot är lite för högt ibland, hade gärna sett en högre fokus på att upplysa och utbilda. Känner att filmen hade förutsättningarna och scenariot att mer rota i historiska, psykologiska, sociologiska och filosofiska förklaringsmodeller till varför ett så instabilt och i grunden orättvist ekonomiskt system uppkommit. Svartmålningen av just Wall Street och specifika personer övertygar och känns befogad, men det är ganska endimensionellt. Samtidigt så är inte filmens mål att dissikera det ekonomiska systemet i helhet, endast strukturera orsakerna och konsekvenserna av 2008-års kris. Detta gör filmen med bravur, verkligen. Bra presentation!
saggesaliv
2014-04-24
En bra dokumentär om insida på det bakomliggande faktumet av finanskrisen 2008. Det ända jag har att kritisera är att det var väldigt högt tempo på att beta av olika fakta, vilket gjorde att jag tappade bort mig lite vid vissa partier av filmen. Men då är jag inte heller så speciellt på läst i ekonomiska termer. Allt som allt - en bra dokumentär med mycket intressant fakta och intervjuer som var mycket bra framförda. Stabil 6/10.
DYV
2013-08-15
Är ett extremt aktuellt ämne som berör nästan människor mer eller mindre. Filmen sammanfattar hela västvärldens samhällssituation i ett nötskal. Endast kortsiktighet är av relevans samt den enskilde individens omättliga törst på pengar. Väldigt mycket information presenteras och det blir väldigt översiktligt svepande många gånger. Men ett intresse för egen fördjupning på egen hand skapas. Känslor som fascination, rädsla och ilska är känslor som tittaren lämnas med efter filmen.
Rele
2013-08-09
En intressant och bra dokumentär. Giriga människor och pengar är vägen till stora vinster.
Visa äldre kommentarer »