Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Inside Llewyn Davis


Llewyn Davis står vid ett vägskäl i livet. Med gitarren i släptåg, under den obarmhärtiga vintern i New York, kämpar han för att slå igenom som musiker mot oöverstigliga hinder ? vissa skapade av honom själv.


Originaltitel Inside Llewyn Davis
Regissör Joel Coen, Ethan Coen
Manus Joel Coen, Ethan Coen
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, Garrett Hedlund, John Goodman, F Murray Abraham, Adam Driver, Max Casella, Stark Sands, Alex Karpovsky, Ethan Phillips, Jeanine Serralles, Robin Bartlett, Jerry Grayson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1663
Filmnummer 104908

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Mat1az
Bröderna Coen slår på stortrumman igen. Denna gång med ett folkmusiksdrama, utspelat under en kall vintervecka i 60-talets New York, precis innan fenomenet Bob Dylan. Historien, inspirerad av Dav...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av Albion1
En film av bröderna Coen är aldrig ordinär och den här gången är huvudkaraktären en förlorare, med allt emot honom, från hans jobbiga namn till hans oempatiska attityd till alla runt omkring ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av JennyT
Genom en enastående kombination av musik och bild berättas den tragiska historien om en musiker som blivit sviken av sin partner och efter detta försöker ta sig upp på benen igen. Det är en ber...   Läs mer »

Kommentarer


BenStiller
2021-01-02
Förvänta er ingen feelgood-film, detta är inte en sådan. Filmens huvudperson är en osympatisk super-loser, men man vill ändå att det ska gå bra för honom. Fina skådespelarprestationer rakt igenom med ett extra plus till John Goodman i en hela tiden onykter biroll. Ganska långsamt och lågmält, men det blir en svag 4:a från mig.
naiiv
2020-12-13
Mysig och snygg
hsimpson
2020-01-20
Några av musiknumren är lite tråkiga, men annars är detta en finfin film från brödraparet som varit väldigt stabila på senare år (bortsett från HC). Katterna säkrar fyran.
Tolkana
2019-12-24
Filmen kunde varit mycket bättre om inte den handlade om världens största skitstövel.
Gordyal
2017-07-08
Det luktar pensionsdags för bröderna Coen. Istället för att göra något känslosamt, subtilt och lågmält så blir det bara krystat långsamt. All "smartness" känns utstuderad, babbel-dialogerna känns som en billig kopia av Woody Allen och tystnaden känns inslängd för att filmen ska kännas klok och vuxen. Som tur är så dyker John Goodman upp en liten stund. (5+/15)
lumberdajack
2017-07-01
Väldigt bra. Oscar Isaac är grym. Stillsam, men absolut inte tråkig. Trodde den skulle vara som vilken musikerfilm som helst, men den här var faktiskt intressant. Välgjord!
Fetjocke
2017-05-28
Så jävla lama biljakter.
Rift
2017-05-27
Trist om tristess. John Goodman höjde filmen en liten stund.
ilgoga
2017-02-14
Stabil Coen, mindre trams än vanligt (även om de inte riktigt kan hålla sig), trevlig setting.
Fiskjävel
2016-10-31
Härlig film som knappast lämnar någon oberörd. Humorn ligger på en intelligent nivå och musiken är klart godkänd. Det genomgående gråa temat kan dock göra många uttråkade. 3+.
Visa äldre kommentarer »